AK Parti Trabzon Milletvekili adayı ve MYK üyesi Süleyman Soylu Kalkınma Mahallesi Camisi’nde sabah namazını kıldıktan sonra cami cemati ile Kalkınma Camisi Dernek binasında bir araya geldi. 
Programa AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Teşkilat Başkanı Hüseyin Öztürk, milletvekili aday adayı Necmi Mazlum, Yönetim Kurulu üyesi Tufan Uzlu, Fatih Mahallesi Başkanı Sadullah Demirbaş, Yeşiltepe Mahallesi Başkanı Kadir uzlu ve yöneticiler katıldı. 
Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Soylu, cami derneğinin aynı bölgedeki 1000 metrekarelik alanı büyük bir külliye yapımı için gereken tüm desteği vereceğini ifade etti. 
Soylu vatandaşların seçim süreci ile ilgili sorularına ‘Tek duamız, ülkemizin bekasıdır. Milletimizin istikbalidir. Bu seçim bir memleket meselesidir. Hep birlikte çalışarak sandıktan ülkemiz adına en hayırlı sonucun çıkması, tek başına AK Parti iktidarı ile ülkenin istikrara kavuşmasını sağlamalıyız’ dedi. 

Güneydoğu’daki insanlar orada dillerini istedikleri gibi kullanabiliyor, kendilerini ifade edebiliyorlar, onların PKK tarafından istismarını önledik. 
Eğer biz bunları yapmamış olmasaydık, aynen Suriye’deki, Mısır’daki, Tunus’taki Irak’taki, Libyadaki,  meseleleri Türkiye’ye yansıtacaklardı. 
Biz onun tedbirini aldık. Bugün onun tedbirini almış olduğumuz net bir şekilde görülmektedir. 
Bugün PKK orada insanları tahrik ediyor, isyana teşvik etmeye çalışıyor, insanları toplamaya çalışıyor ama başarılı olamıyor. 
Sebebi şu, bu konuda mazeret bırakmadı Türkiye, hem Türkiye bizim dışımızdaki ülkelere bırakmadı bizi eleştirmeleri için ve içimizdeki düşmanlara mazeret bırakmadı. 
TÜRKİYE HÜCUMLARA HİZMET VE İLERLEME İLE CEVAP VERDİ
Türkiye’nin demokrasisini sürekli durdurmaya ve sert tedbir almaya sürüklemeye çalışıyorlar. 
Fakat Türkiye sert tedbir almadı insanları için. Aksine onlar bize hücum ettiği zaman biz gezi olaylarında önce boğaz köprüsü, şimdi Kıbrıs Su projesi, uzaya uydu fırlatmayı, kedi otomobilini, bize yaptıkları hücumlara karşı biz hem yeni bir ilerleme ile yeni bir eser ile oluyor. 
Türkiye kendi adına bir rota tutturdu ve gidiyor. Bunu da fark ediyorlar. Ama Ortadoğu’da etkin olmasını istemiyorlar. Bu çok doğaldır. 
Çünkü biz 11 milyar dolar Irak’a ihracat yaptık. Almanya’ya ihracatımız 13.5-14 milyar dolar seviyelerinde. 
Bizim artık ülkelerle bağımız sadece geçmişte devleti alieyeye bağlı Osmanlı’nın geçmişte kurduğu ilişki değil bugün bir ticari ilişkide kuruyoruz. Türkiye bunu iyi idare ediyor. 
Bir taraftan demokrasiden taviz vermiyor bir taraftan da ekonomiyi yükseltmeye çalışıyor. 
Fakat bunun için buraların huzurlu olması lazım. Buraların huzurlu olmasının teminatı da Türkiye’dir. Oradaki olayları Türkiye’ye yansıtarak huzuru bozmaya çalışıyorlar. Biz oraya huzur ve istikrar tayin etmeye çalışıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum.
Şu ana kadar Türkiye bu konuda hiç geri adım atmamıştır. Veyise, üzüntüye. karamsarlığa kapılıp bir adım geri atmadı ve meselesini de hep oy ile rey ile sandıkla çözdü. 
Demin hep birlikte Kuran’ı kerim okundu, namaz kılındı, dua edildi. 
OY İLE REY İLE GÜÇLÜ OLUNUR 
Bu memlekette Kuran’ı kerimin huzurlu bir şekilde okunması muhakkak Allah’ın taktiri ile oldu ama buna sebep teşkil eden rey oldu, oy oldu. 
Bugün çocuklarımız kuran kursuna gidiyor. Liselerde Kuran dersi okunuyor. 
Türkiye bir Bolu dağı tünelini, sahil yolunu bitiremedi, rezil rüsva oldu. Kim bitirdi. Bu güç, bu ayakta durma maalesef Türkiye’yi birileri tarafından etkisizleştirmeyi gerektiriyor. Ama bizde yolumuza devam edeceğiz. 
Hani derler ya Bir taraftan şeytan taşlayacağız, bir taraftan ibadetimizi yerine getirmeye çalışacağız. Diyorlar ya şeytan taşlamaktan ibadete vakit bulamayacağız. Biz ikisini de yapacağız.  
Büyük bir ülke olmanın, eğer bu bölgeden 
Azeri Gazı, Rus Petrolü, Irak Enerji hattı. Sırf bunlar olmasın diye 17 Aralık olayları, gezi olayları oldu. Ama Türkiye buna direndi. Ne zaman 45.5 alrdı herkes sus pus oldu. Ne zamana Cumhurbaşkanlığı seçilerini yüzde 52 aldı, Rus gazı Türkiye üzerinden geçti. Bu seçimlerle olan bir şey. Bugünde istikametimize düzgün bir şeklide ulaşmak için bu seçimde muaffak olacağız inşallah. 
Ben milletin terazisinin altın terazisi kadar hassa olduğunu biliyorum, gram şaşmaz. Ama bugün böyle bir tabloyu görmek zorunda kaldık. Bizim açımızdan da mühim oldu, vatandaşımız bir eski Türkiye portresi koydu. Bizde yapacağımız ama söylemediğimiz projeleri dile getirdik. Millette böyle istedi. İnşallah hayırlı olacak, sizlerle birlikte inşallah Türkiye’yi istikrara kavuşturacağız’ dedi.