Sözcü Gazetesi’nin 07.05.2017 tarihli gazetesinin 1.sayfasında ‘Yanan ormana villa’ ile 6.sayfasında ‘Yanan ormanda ağaç değil villalar yükseliyor’ başlıklı haberlerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tekzip geldi.

Bakanlığım Sözcü Gazetesi’nde yayınlattığı tekzipte şu ifadelere yer verdi;

‘’Haberde Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda çıkan yangından sonra Sayın Bakanımız Prof.DrVeysel Eroğlu’nun yanan alanın ağaçlandırılması ile alakalı açıklamlarına yer verilmiş, ancak bu durumun aksine bölgede villalar inşa edildiği şeklinde CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’nin mesnetsiz iddialarına yer verilmiştir.

Villa olarak zikredilen yapılar orman köşku (kır evler) ve günübirlik tesislerin yapımı ile alakalıdır. Bu inşaatlar 29.09.2015 tarihinde DKMO Genel Müdürlüğümüzce onaylanan vaziyet olanı doğrultusunda daha önce kaldırılanların yerine temeli subasman seviyesinde kargir üstü ahşap yapılmakta olup, orman köşkleri, iç ve dışı yöresel mimariye uygun ahşap olarak imal edilecektir. Kaldırılan eski yapıların yerine projelendirilen kır lokantası ve diğer günübirlik yapılar da aynı konseptte yapılacaktır. Tarihe dikkat edilirse bu günübirlik tesislerin yapımı Sürmene yangınından daha önce olup, Pekşen’in iddia ettiği villalar gerçekte yoktur. Yanan alanın o gün Katarlılara satıldığı iddiası da tamamen gerçekdışıdır. Aziz milletimizin takdir ve bilgilerine sunulur’’