61SAAT HABER SERVİSİ - Saadet Partisi (SP) Trabzon il Başkanı Cevat Kurt, 24 Haziran tarihi olarak açıklanan ‘Erken Seçim’ ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi. SP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Cevat Kurt, Pazar günü 81 ilin İl Başkanları ile Genel Merkezde bir araya gelerek istişare topantısı yapılacağını kaydetti. Kurt,  “Genel Merkez bu konularla ilgili karar verecektir.  24 Haziran’da inşallah Milli Görüşün çıkaracağı aday seçimi alacaktır” dedi.

İttifak konusununda burada netlik kazanacağını ifade ederken Kurt’a İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağı yönünde soru soruldu.

Kurt, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İYİ Parti seçimi girmelidir. Biz milletin iradesinin sandığa yansımasını istiyoruz. Demokrasi dediğimizde böyle bir şey. Muhalefetin sesini kısarsanız, şu veya bu sebepten mazeret üretip bir siyasi partiyi seçime sokmazsanız, ben inanıyorum ki milletin vicdanında zaten bu 2 aylık alalacele alınmış süre miletin vicdanında mütessir olacaktır ve millet buna tepki koyacaktır. Umarım ki böyle bir yanlış yapmazlar. Bütün muhalefet partilerinin özgürce yarışacağı alan olur. Ama endişelerimiz yok değil” dedi.