61SAAT HABER SERVİSİ -   Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Kongresi bugün Cephanelik Restoranda yapıldı. Mevcut Başkan Cevat Kurt’un tek aday olarak girdiği kongreye partililer büyük ilgi gösterdi.

Saadet Partisinin Trabzon İl Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

İl Başkanı Cevat Kurt,

İl Yönetim Kurulu:

Ahmet Yakuphan, Ali Usta, Caner Kul, Cevat Ustaalioğlu, Halil Keskin, Hayri Çelik, Hüseyin Akgün, Mehmet Koç, Metin Bulut, Murat Özcan, Musa Gözütok, Muzaffer Bayram, Nurican Kutoğlu, Sefa Aydın, Selçuk Özderya, Süleyman Tonbul, Şenol Şirin, Tuncay Toprak, Uğur Topaloğlu.

Kongreye Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk,  Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Eğitim - Sen Şube Başkanı Engin Nur, Araklı Eski Belediye Başkanı Ümit Çebi ve çok sayıda partili katıldı. 

Kongrede ilk olarak Divan Heyetinin seçimi yapıldı. Divan heyetine, Parti Sözcüsü Birol Aydın başkanlık etti. 

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, ardından Divan Başkanı Birol Aydın’ın konuşmasıyla devam etti. Aydın’ın konuşmasının ardından ise Yönetim Kurulunun Faaliyet Raporu okundu.
Faaliyet Raporunun okunmasının ardından ise yönetim ibra edildi.

DARMA DAĞIN OLSUN DİYE Mİ?

Yönetimin ibra edilmesinin ardından yeniden söz alan Aydın,  “AK Partililer, CHP’liler, MHP’liler, İYİ Partililer kim? Bunlar uzaydan mı geldi? Bizim komşularımız, akrabalarımız, hiç de bir birimizin hasmı değiliz. Bu siyasi partiler neden var?
Yani bu ülke kötü olsun, kötü yönetilsin, ekonomide, eğitimde, sanatta, bilimde felsefede darma dağınık olsun diye mi?
Herkes gerçekte aynı şeyi istiyor. Hamasette, duygusallıktan sıyrılıp gerçekte adil olanın hakim olmasını istiyoruz.
Herkes bu kadar iyiye, doğruyu, güzeli istiyor da bunlara neden ulaşamıyoruz. Neden memlekette ki genç evlatlarımızdan her 3’ünden 1’i işsizdir?
Neden hemen sol tarafımızda ki bizim, İslam coğrafyasında ki vatandaşlarımız kendi ülkelerinde yaşamak istemeyipte Türkiye olmazsa, Türkiye’yi köprü ülke olarak kullanıp batıya gitmek ister? Batıda olup da bizde olmayan ne?
iyi niyet yetmiyor, iyi yerleri arzu etmek yetmiyor. İyi şeyleri nasıl gerçekleştireceğimiz önemli!” dedi. 

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt ise kongrede yaptığı konuşmada, “Bugün Trabzon’un tarihi bir mekanındayız ve tarihi bir kongre yapıyoruz. Pandemi nedeniyle planlı yürüttüğümüz bu mütevazi kongremizde bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
Biz yeni dönemde nasıl bir yönetim ve nasıl kadro hazırlığı yaptık?
Hedefe kilitlenmek için Trabzon’da herkesimden, her düşünceden kendi alanında likayatlı, siyaseti sadece niyetiyle hücreleriyle, insanlık için yapacak bir kadroyu hep birlikte delegelerin iradesine sunacağız.

TRALBZON’DA 150 KİŞİYLE HİZMET YAPILACAK

Asla bu kadro siyaseti kendisinin mevcut konumunu veya o konumdan daha ileri sıçrama tahtası görmeyecek.
Sadece seçilen il yönetim kurulumuzla, Trabzon’un sorunlarını değil aynı zamanda kendi alanlarında uzman akademisyen, hekimlerimiz, hukukçularımızla, eğitimcilerden oluşturduğumuz 14 kişilik İl Başkanlığı danışma ekibi de devrede olacak.
Bu davaya hizmet etmiş, bugüne kadar gelmiş tecrübeli kadroların hepsiyle birlikte 50 kardeşimizle birlikte İl İstişare Kurulunda toplam 150 kişiyle hep birlikte hizmet yapacağız. 

YIKICI, DAĞITICI VE ZARARLI SÖYLEMLERDEN KAÇINILACAK

Bu kadro ile Trabzon’un yerel sorunlarında nasıl muhalefet anlayışında olacağız? Bizim derdimiz üzüm yemek. Bizim derdimiz Milli Görüşçüler olarak bağcıyı dövmek değil, ülkenin e insanlığın sorunlarını çözmek. Yeni dönemde yapıcı bir muhalefet üstleneceğiz. Yıkıcı, dağıtıcı ve zararlı söylemlerden kaçınacağız. 

SAADET, TRABZON’DA SİYASETİN YILDIZI OLACAK

Saadet Partisi yeni dönemde Trabzon’da siyasetin yıldızı olacaktır. Kısır tartışmalardan uzak, incitici, kişileri hedef olan siyaset razında bulunmayacak. Yeni dönemde halkımızın beklentileri tespit edilip onlara çözüm önerileri yapılacak. 

TÜRKİYE’NİN EN ÜBYÜK ZENGİNLİĞİ GENÇLERDİR

Bizim derdimiz Trabzon’u yaşanabilir şehir yapmaktır. Burada bizim hedef kitlemiz, nüfus ve seçmenimizin yarısı kadınlardan oluşuyor. Yeni dönem hedef kitlemiş kadınlar ve gençler olacak. Türkiye’nin en büyük zenginliği gençlerdir. SP olarak gençlerin düşüncesine, gelecek endişesine kulak vereceğiz. Yeni dönemde bugüne kadar heyecanla çalışmaları yürüten Gençlik Teşkilatımızın emrinde olacağımızı huzurlarınızda belirtmek isterim. 

HERKESE MUTLAKA DOKUNACAĞIZ

Buradan tarihe not düşüyoruz. Diyorum ki 27 Eylül’de başlayan bu tarihi günde İl Teşkilatımız, gidilmedik ilçe, uğramadık mahalle, gezilmedik sokak, kapısı çalınmamış ev, eli sıkılmamış bu şehrin bir yiğit evladı kalmayacak. Herkese ve herkese mutlaka dokunacağız. Biz 50 yıldır bunca bedellere rağmen önce Allah rızası için sonra halkımıza hizmet aracı olarak görüyoruz. Siyaseti koltuk, makam, mevki olarak görmüyoruz. 

İLK SEÇİMDE MUHALEFET PARTİSİ OLMAK, İKİNCİ SEÇİMDE… 

Yeni dönem siyaset tarzımızda yerel siyaset ağırlık olacak. İlk seçimde Trabzon’un ana muhalefet partisi olmak ve ikinci seçimde Türkiye ve Trabzon’un tek partisi olma hedefimiz var.

MEŞHUR ÇÖMLEKÇİ PROJESİ VARDI!

Hatırlayın 10 yılı aştık. Meşhur Çömlekçi Kent Projesi vardı. Öyle bir hazırlandı ki görsel olarak aman dedik biz böyle bir şehir mi görüyoruz? Bundan mutluluk duyuyoruz. Ama 15 yıl geldi. Binaları yıktık. Yıkılan binaların yerine otopark koyduk. Vatandaş zorla geçiniyor park ücreti almakla meşguluz. 

Her seçimde Trabzon evladına demiryolu anlatılır. Fizibilitesinin yapıldığı söylenir. Ama sonra bakıyorsunuz, tren yolu başka tarafa kaçıyor. 

KANUNU BULVARI

Kanuni Bulvarı yapılıyor. Teşekkür ediyoruz. Ama Trabzon’un trafik sorunun çözmenin tek yolu Çevre Yoludur. Bu konuda iktidarın vadettiklerinin takipçisi olacağız. 

Yeni gündeme alınan ve ihalesi yapılan Şehir Hastanesi. Genel Başkanımızın güzel ifadesi var. Bu kardeşlerimiz sağ olsun güzel şeyler yapıyor ama planlama yok. Şehir hastanesi ile ilgili farklı kanaatlerimiz var ama yer bakımından. Stadın yanında şehir hastanesi anlamış değiliz. 

Yatırım adası ne oldu?

TERSANE NE OLDU?

Bir başka Trabzon evladına verilen işsizler açısından umut kapısı olan bir başka vaat.. Bu da takriben 10 yılı aştı. Tersane üzerinden 5 bin Trabzon evladına iş.. 

İşte biz bunları takip edeceğiz. Yatırımlar yapıldığında teşekkür edeceğiz. Ancak plansız, israfa dönük yatırımlara itiraz edeceğiz. 

TRABZON OTOGARI.. 

Trabzon’un otogara ihtiyacı var mı? Geç kaldık

Seçildim diyor, sandıktan çıktım diyor, sayısal çoğunluğum var diyor. Öyleyse akşam düşündüğümü sabah karara bağlarım diyor.
Bende diyorum ki yapmayın. Üzerimizde ki emanetler alınıp ama hepimiz bu şehrin evladıyız. Kamu paraları hiç birimizin şahsının değil.
Siz geçen ay Giresun’da yaşanan heyelan, gözümüzün önünde.. Siz 80 trilyon borçlanma yetkisiyle Trabzon otogarını dere yatağına yapmayın..
“Efendim biz sorduk, tedbirler aldık” sorduk meselesine de atıfta bulunayım.
Doğru sorduklarınız vardır!
Bizi tenki eden, siyasi manada bize hiç rey vermemiş, hatta bize öfkeyle bakıyor, ağır hakaret ediyor. Ama o bahsedilen o projede bu şehrin evladı olarak ehilse onu çağırıp ona sormalısınız. Yoksa siz size yakın gördüğünüz STK’lar üzerinden istişare yürütürseniz doğru olmaz. Onun için farklı düşünen konunun uzmanları ile istişare yapmak lazım. 

İL BAŞKANI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA YAPILAN TEKLİF

Herkese gittik. Davetimizi yaptık. Orada hem A Parti il başkanımıza, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza ben teklifte bulundum. Dedim ki başkanım, siz İktidar Partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye başkanıyız. Halk sizi seçti, biz buna yürekten saygı duyuyoruz. Ve siz İktidar Partimizin il başkanısınız. Ben deniz kardeşinizde öyle bir sorumluluk olsa bütün muhalefet partisi il başkanlarıyla. hiç ayrım yapmadan en az 45 gün olmasa 2 ayda bir toplanırım, Trazon’un sorunlarını mütalaa ederim. Onlardan dosyalar isterim. İkinci toplantıda il başkanlarına yapılanların bilgisini veririm yapılamayanların da neden yapılamadığını ifade ederim.
İl Başkanı doğru buldu. Aynı teklifi Belediye Başkanına da yaptım.
Buradan bu çağrıyı tekrar yapıyorum. 

SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAĞAOĞLU, CANLI BAĞLANTI YAPTI
Trabzon il kongresine videokonferans ile canlı bağlanan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Zor şartlar altında bu kongreleri icra ediyoruz.

Hem bütün dünyada yaşanan krizler, hem de ülkemizde son geldiğimiz nokta ister istemez bizi biraz daha temkinli olmaya zorluyor. Ancak bu çalışmalarımızın askıda kalması, yapılmaması manasına kesinlikle gelmiyor.

İçinde bulunduğumuz dünya sadece hastalık sebebiyle değil şu an da sürüklendiği kargaşa sebebiyle endişe verici hal kazandı. Ülkemiz de de Koronavirüs ile artan endişeler, bizi gelenimiz konusunda biraz tereddütlere sevk ediyor. Ülkemizde siyasi atmosfer, ekonomik şartlar maalesef istediğimiz istikamette gelişmiyor. Bizde zaten bu olumsuzlukları olumlu bir havaya dönüştürmek için varız. Biz milli görüşlüyüz. 

Biz bütün insanlığın saadeti için çalışan teşkilatız. Fakat bütün insanlığa saadeti getirmek için önce kendi evimizde bu şartları olgunlaştırmamız gerekiyor.

Bir numaralı mesele kutuplaşma, zıtlaşma.. Bir birimizi hasım gibi görür hale geldik.  Halbuki biz farklı kanaat ve düşüncelere sahip olsakta aslında aynı milletin insanlarıyız, fertleriyiz, unsurlarıyız. 

İkincisi bunun neticesinde doğan hukuksuzluk.. Maalesef adalete güven kalmadı! 

aynı zamanda bu ülkenin problemlerinin çözülmesi için mutlaka görev verilen insanların bu görevi ifa edecek liyakata sahip olması gerekirken partizanca davranıldığına, bu partizanlık neticesinde beceresi olmayan insanların iş başına geldiğine şahit oluyoruz. Problemler çözülmüyor bundan dolayı. Ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler kendi icraatlarının denetlenmesini istemiyorlar. Yani iktidar şeffaf değil. İktidar ülkeyi yöneten kişiler şeffaf olmak mecburiyetindeler.
Halka her an hesap vermeye hazır olma mecburiyetleri var. Şeffaflık olmayan yerlerde, maalesef biz istesekte istemesek de yolsuzluklar meydana gelir. Yolsuzluklar artar. Üstü örtülemez bir seviyeye çıkar.