61SAATHABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantıları bugün başladı. Açılış ve yoklama ile başlayan meclis ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti.

Başkan Zorluoğlu, geçen belediyede yaşanan görev değişimi ile ilgili olarak, “Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi Başkanlığında değişikliğe gittim. Orada Gürcan beyin yerine uzun zamandır Şube Müdürü olarak görev yapan Vural Fettahoğlu yeni Yol Yapım, Bakım Onarım Daire Başkanı olarak atadık” dedi.

TİSKİ’nin şikayet hattının, TİKOM ile birleştirildiğine dikkat çeken Başkan Murat Zoruloğlu, “TİKOM kuruldu. TİSKİ Genel Müdürlüğü de buraya entegre oldu. TİSKİ’nin şikayet arttı, Büyükşehir Belediyesinin 153 hattına entegre oldu” dedi.

TGC BAŞKANINI KUTLADI
TGC’nin geçen ay yapılan seçimlerinde yeniden başkan seçilen Ersen Küçük’ü de tebrik ederek konuşmasına devam eden Başkan Zoruloğlu, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizde önemli meslek kuruluşu olan TGC’de seçim yapıldı. Bu seçimler soncunda yeniden başkanlığa seçilen Ersen Veda Küçük beyi ve yeni yönetimini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

DİĞER BELEDİYELER BİLGİ ALDI
Trabzon’da uygulamaya konulan spor temalı parklarla ilgili yapılan eleştirilere de bir nevi cevap veren Başkan Zorluoğlu, “Çok beğenildi. Bazı belediyeler bizden ayrıntılı bilgi istedi. Onları da paylaştık. Aynı renkte olmasını öneriyoruz.

Burayla ilgili basına yansıyan bazı değerlendirmeleri gördük.

DURAKLARIN MALİYETİ İLE İLGİLİ YAPILAN ELEŞTİRİLER
Bunlar normal durak hüviyetinde değiller. Özel tasarlanan, özel malzemelerle gerçekleştirilen duraklardır. Bunların standart profilden yapılmış durak fiyatıyla aynı görülüp öyle değerlendirme yapılması eksik olur.

Özellikle meclis üyelerimizin bu tür durumlarda ilgili daire ile irtibata geçip buradan bilgi almaları, yapılan işin maliyetinin tam olarak ne olduğunu, kullanılan malzemenin, tasarımının uygulanmasının nasıl maliyetler oluştuğunu öğrendikten sonra nasıl değerlendirme yapacakları kendi takdirleridir. Bu yaptığımız işin çok başarılı olduğunu, Trabzon’u tanıtma anlamında çok etkili olduğunu, vatandaşların arasında büyük memnuniyet uyandırdı” dedi.