Törende genç sporculara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, spora ve sporcuya her zaman olduğu gibi destek olmaya imkânlarını arttırarak devam edeceklerini söyledi. Trabzon’da okul sporlarına katılan öğrenci sayısında ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Şehrimizde geçen yıl 9 bin olan okul sporlarına katılım öğrenci sayısı bu yıl 12 bine çıkmış, herkesi gönülden kutluyorum. Büyükşehir olarak 2014’ten beri hizmet vermekte iken sporda başarı kazanan tüm gençlerimize mütevazi olarak her zaman hediyelerimizi, teşvikimizi yapmakla birlikte bunları süreç içinde daha da arttıracağız” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora verdiği öneme dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ ilkesiyle gençlerimizin kötü alışkanlıkların hiçbirinin bile yanından geçmeyip şampiyonluklara imza atmasının zemini hep birlikte hazırlıyoruz. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ne kadar sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu hep birlikte görüyoruz yaşıyoruz. Bir sporcumuz rahatsızlandığında bile bizatihi kendileri onu arıyor, ailesinin yanına koşuyor, şampiyonları davet edip kabul ediyor. Her zaman sporcumuzun ve bütün spor çalışmalarınızın yanında olacağız. Aldığınız dereceler münasebetiyle öğretmenlerinizi, ailelerinizi ve en başta sizleri kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘ben sporcunun zeki çevik olanını ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ veciz cümlesiyle sizlere seslenmiş. Onun için sizde akılı çevik ve ahlaklı olarak spor dallarında en üst noktalara ulaşacak olanlarsınız. Başarılarınızın artarak devamını diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  

Tören ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı elde eden sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Törende Vali Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Birdal Öztürk hazır bulundu.