Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından yapılan görüşmede Vali Abdil Celil Öz, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki ilişkilerin yüzyılı aşkın bir geçmişinin olduğunu ifade ederek, "Bu ilişkiler zaman zaman kesintiye uğrasa da son yıllarda hem büyükelçilik, hem de konsolosluk düzeyinde siyasi ve ekonomik anlamda ciddi bir hareketlilik ve canlanma yaşanıyor.
Daha önceki büyükelçi güzel çalışmalar gerçekleştirmişti. Trabzon'da Sri Lanka fahri konsolosluğunun hayata geçirilmesinde büyük gayreti olmuştu. Bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli büyükelçimizin de aynı irade ile ilişkilerin geliştirilmesi yönünde gayretlerinin olacağına inanıyorum.  

Türkiye gibi Sri Lanka da ekonomik ve turizm boyutu ile önemli potansiyele sahip bir ülkedir. Özellikle çay tarımı alanında güzel çalışmalar var. Çayın işlenmesi, daha kaliteli hale gelmesi, veriminin arttırılması gibi konularda ortak projeler geliştirilmesi imkanı var. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için hep birlikte çalışacağız. İlimizi ziyaretinden dolayı büyükelçiye teşekkür ediyorum" dedi.

Sri Lanka Ankara Büyükelçi Paaker Mohideen Amza da, Trabzon'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizleri burada ağırladığınız için çok memnun olduk. Bu bizim için önemli bir ayrıcalıktır. İki ülke arasındaki ilişkileri daha ileriye götürebilmek için çalışıyoruz.

Türkiye ve Sri Lanka halklarının yaşayış biçimleri birbirine çok benziyor. Türkiye'de kullanılan fesler ve şapkalar Sri Lanka da çok biliniyor. Turizm başta olmak üzere ikili ilişkileri daha canlı hale getirmek için çalışacağız. Trabzon'da bulunduğumuz süre içerisinde çay sanayicileriyle faydalı görüşmeler yaptık. Sri Lanka çay üretiminde dünyanın dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye ise çay üretiminde 5. sırada.  Bu alanda nasıl birlikte çalışabiliriz bunu araştırıyoruz" diye konuştu.

Vali Öz ziyaretin anısına Sri Lanka Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza'ya kemençe hediye ederken, Büyükelçi de hediyesini Vali'ye sundu.