61SAAT HABER SERVİSİ

Otomotiv sektöründe hızla yükselen markalar arasına adını yazdıran Ssangyong Otomotiv Trabzon basını ile buluştu markanının gücünü ve üretilen araçların sağlamlığını anlattı.

Ssangyong Otomotivin Trabzon Akçaabat Söğütlü’deki Showroom’unda gerçekleşen basın toplantısına Trabzon Basını büyük ilgi gösterdi.

Toplantıda Ssangyong Otomotivi tanıtan Şahsuvaroğlu Otomotivin Genel Müdürü ve CEO’su Bahadır Gören “Trabzon’da olmak çok keyifli. Bu sinerjiyi Trabzon harici başka bir yer de yakalayamıyoruz. Şahsuvaroğlu ailesi yaklaşık 50 yıla aşkın otomotiv sektöründe. Erzurumlu bir aile yerel bir sermeye. Geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Irak, Cezayir ve Türkiye’de farklı markaların ana distribütörlüğünü  yapmaktayız. Cezayir’de 7 otomotiv markasının distribütör yapmaktayız. Türkiye’de ise 2 farklı markanın Ssangyong Türkiye’de distribütörlüğünü
 yapmaktayız. 

31 noktada satış 41 noktada da servis faaliyetlerimiz devam etmekte. Bayilerimiz ile birlikte çok güçlü bir şekilde faaliyet göstermekteyiz."

TRABZON’A İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Açıklamalarını sürdüren Gören “YMY şubemiz Şahsuvaroğlu’nun içinde bulunduğu bir firmadır. Türkiye genelinde 13 tane firmamız var. Ssangyong özelinde dünyada en çok en büyük plazalar Şahsuvaroğlu tarafından Türkiye’de yapılmış durumda. 300 milyon dolar yatırım yaparak 2 markamızın Türkiye’deki bilinirliğine katkı sağlamak için çaba gösteriyoruz.  Yaklaşık 400 kişilik ekibimizle katkı sağladığımızı düşünüyoruz Trabzon’a üzerinde de olmaktan faaliyet göstermekten istihdam yaratmaktan memnunuz. “

SUV’UN UZMANIYIZ

SUV’daki başarılarının altını çizen Gören “Ssangyong Güney Koreli bir marka. Güney Kore’nin en eski SUV markası altyapı konusunda  Mercedes ile yaptığı işbirlikte dolayı bazı araçlarda Mercedes’in motor ve şanzımanlarını kullanmakta. 
Stratejik bir takım AR-GE çalışmaları yapılmakta. SUV konusunda SUV’un uzmanı denildiği kadar var.  1954’den beri sadece SUV üreten marka bizde otomobil yok biz de tamamı ile SUV’a  yönelik araçlar var. 2014 yılında Hindistan’ın en büyük firmasının 1 milyar dolar vererek en büyük hissedar olmakla beraber markanın çevresi değişti. 

2014’den veri yeni bir yapılanma içersinde yeni ürünlerimizi dahan premium bir segmente sunmak için çaba gösteriyoruz. “

EN GÜÇLÜ ARAÇLARA SAHİBİZ

Güçlü ürünlere sahip olduklarını belirten Gören “Görmüş olduğunuz araçlar gerçekten sektöründe segmentinde monolog kullanım açısından dolayı en güçlü araçlara sahip bu opsiyon değil son derece önemli bir özellik Ssangyong özelinde. Farklı ayrışan özelliklerle her müşterinin memnuniyetini sağlayan güçlü ürünlere sahibiz. “ dedi.