Trabzon’un Ortahisar İlçesi Erdoğdu Mahallesi’nde Lokanta işletmeciliği yapan Gülen Karaduman kesilen elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yaptı. 

Karaduman; “Bizim burada ki elektrik sayacımız, AKSA’nın kendisi taktığı sayaç yandı. Panodan kaynaklanan bir hataydı sayacı değiştiler. Bundan bir ay önce sayacı değiştirince bana 77 liralık bir fatura verdiler. Yeni sayaç ile eski sayaç arasında ki kullanmış olduğum faturayı da bana 225 lira olarak kestiler. Ondan sonra kestikleri fatura ile bana 299 lira fatura çıkardılar. 31 Ekim’e kadar harcamışsın bunu dediler. 28 Kasım’da bu iki faturayı da ödedim. Bu faturalardan 11 gün sonra yeni bir fatura kestiler. Fatura da hiçbir iletişim bilgisi yok, endeks yok. Bu fatura 274 lira. Bana gelecek esas fatura 274 Lira” diye konuştu.”

Bir Ay İçerisinde Dört Fatura Kestiler Karaduman 1 ay içerinde 1150 lira fatura kestiklerini ifade ederek şunları kaydetti; “AKSA’yı aradım bu fatura ne diye bana diyorlar ki bu fatura bizim oraya takmış olduğumuz saat ile önce kullanmış olduğunuz saat arasında ki farkı fark ettik. Önce ödediğiniz faturalarda ki farkı biz size gönderdik. O sayacı oraya ben mi taktım. O sayacın fazla yaktığını ya da az yaktığını ben nerden bileyim. Ben gün erken karardığı için tabelalarımı erken yakıyorum. Ben diyorum ki bu hata benim mi bizim hatamız diyor. Niye borcu ben ödüyorum hiç kullanmadığım faturayı ödüyorum. Suç onların günahı bizim. 28 gün içerisinde Bin 150 lira fatura geliyor. 31 Ekim, 11 Kasım, 30 Kasım’a kadar bana bin 150 lira fatura geliyor. Bana diyor ki bu faturaları ödeme zorunluluğun var. Bu bir soygundur” dedi.(Taka - Sonay Çaluk)