TRABZON Emniyet Müdürü Ertan Yavaş Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda Trabzon okul servisi sürücülerine eğitim verdi. Sürücülerin toplantıya ilgi göstermemesini eleştiren Yavaş, bir sürücünün “Çocukları duraklarda indiremiyoruz. Bu nedenle durak yanlarında indiriyoruz. O zaman da polis bize ceza yazıyor. Bunu engelleyemez misiniz?” talebine sert çıktı. Yavaş, “Trafikte tolerans daha fazla hatayı doğurur. Senin yolcuyu indireceğin yeri kapatan araç ayrı suç işliyor. Sen de yaptığınla ayrı suç  işliyorsun. Suça tolerans isteme” dedi. TRABZON’DA okulların açılmasına az bir zaman kala servis sürücülerine eğitim semineri verildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul servisi sürücülerine verilen eğitim seminerinde konuşan İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, herkesin kurallara uymasını istedi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Komiser İdris Aydın Toplantı Salonu’ndaki seminere Müdür Yavaş’ın yanı sıra Trafik Şube Müdür Vekili Murat Günaydın ile emniyet müdür yardımcıları ve çok sayıda okul taşıtı sürücüsü katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, sürücülere hitaben yaptığı konuşmada, trafikte taviz verme şanslarının olmadığını belirterek, çocukların balık istifi gibi taşınmaması gerektiğini söyledi.

Olası sorunları karşılıklı görüşerek tedbir alacaklarını ifade eden Yavaş, “Çocukları balık istifi gibi alıp götürmek hem hukuka aykırı hem de sizin yaptığınız işe de aykırı. Şimdiye kadar olduğu gibi sorunları birlik ve beraberlik içerisinde karşılıklı görüşerek çözeceğiz. Çünkü bu çocuklar hepimizin. Biz kamu hizmeti yapıyoruz, dolayısıyla sorunlara trafiğin genel güvenlik ve genel asayişi açısından bakıyoruz. Siz taşıma açısına bakıyorsunuz. Çocukların evden alınıp okula, okuldan alınıp eve sağ salim şekilde teslim edilmesini sağlamakla mükellefiz. Bizim bu konuda taviz verme şansımız yok. Kanun var, yönetmelik var her şey ortadadır" dedi. Alınacak tedbirler konusunda bilgi veren Yavaş, “Toplantımızın sebebi birbirimizi daha iyi tanıyalım diye düşündük ve bu yıl böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları. Biz sadece sizlerle alakalı değil, gerek okul önünde alınacak tedbirler, gerekse yollarda alacağımız tedbirler ve gerekse okulun dağılış saatinde alacağımız tedbirler olacaktır. 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sizlere ve polis teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.