Hasta yakınlarının 112 Komuta Kontrol Merkezince plastik ve rekostrüktif cerrahi uzmanı bulunan bir hastanede yer arandığı sırada ambulansı beklemeden hastayı acil servisten doktor izni olmadan aldıklarını kaydeden Öztürk, yaşanan olayın hastane acil servisinde tutanak altına alındığını belirtti.
Gümüşhane’de vatandaşların sağlık taleplerinin değerlendirilmesi ve karşılanması noktasında her türlü çalışmanın hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Öztürk, haberde bahis konusu olan 69 yaşındaki Vesile Çakıcı’nın 1,5 yıl önce geçirdiği serebrovasküler hastalık nedeni ile felçli olduğunu ve yakın zamanda yatağa bağımlı hale geldiğini söyledi.

YAYLADA EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLDİ
Öztürk, hastanın ilk olarak 15 Temmuz tarihinde yakınları tarafından yapılan müracaatın ardından Kürtün ilçesine 1,5 saat mesafedeki Büyükoba yaylasından ambulansla alındığını, gerekli tahlil, tetkik ve tedavilerinin ardından tekrar ambulansla yayla götürüldüğünü, burada da Evde Sağlık Hizmeti kapsamına alınarak tedavisinin sürdürüldüğünü, hastaya bir adet fonksiyonlu karyola, katlanabilir ortopedik yatak ve havalı yatak verildiğini dile getirdi.

HASTA GÜMÜŞHANE’DE 3 GÜN MÜŞAHEDE ALTINDA TUTULDU
Hastanın yatak yaralarının ilerlemesinin ardından yeniden ambulansla yayladan alınarak önce Kürtün’e ardından Gümüşhane’ye sevk edildiğini kaydeden Öztürk, Gümüşhane Devlet Hastanesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanının sağlık izninde olması nedeni ile hastanın ortopedi ve travmatoloji uzmanı tarafından muayene edilerek 3 gün boyunca takip ve tedavisinin yapıldığını söyledi.

KTÜ MUAYENE ETTİ GERİ GÖNDERDİ
Hastanın acil sevk ihtiyacı olmamasına karşın plastik cerrahi hekimi görüşü alınması için bir üst hastane olan Trabzon KTÜ Farabi Hastanesine ambulans ile sevk edildiğini ve ilgili hastanenin yaptığı olduğu tetkik, tahlil ve muayene neticesinde hastanın evine gönderildiğini belirten Öztürk, Evde Sağlık Hizmetleri biriminin hastanın pansuman ve tedavisinin yürüttüğünü kaydetti.

“HASTA YAKINLARI DOKTOR İZNİ OLMADAN HASTAYI ACİLDEN ALDI”
Son olarak hastanın 11 Eylül tarihinde yakınlarının çağrı merkezinden talebi üzerine ambulans ile evinden alınarak Kürtün İlçe Hastanesine getirildiğini, buradaki ilk müdahalesinin yapılmasının ardından ileri tetkik ve tedavi açısından Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirten Öztürk, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisine hastayı görmesi için ortopedi ve travmatoloji uzmanı çağrılmıştır. Hasta ortopedi ve dahiliye uzmanlarınca değerlendirilmiştir. Hasta yakınları tarafından Trabzon ilinde tedavi olabilmek için sevk talebinde bulunulmuş olması nedeni ile hasta bilgileri sevk edilebilmesi için nöbetçi hekimlerce 112 Komuta Kontrol Merkezine aktarılmış ve hasta için plastik ve rekostrüktif cerrahi uzmanı bulunan bir hastanede boş yatak aranmaya başlanmıştır. Hastaya boş yatak aranmakta iken hasta, yakınları tarafından acil servisten doktor izni olmaksızın alınarak götürülmüştür. Yaşanan olay hastanemiz acil servis çalışanları tarafından tutanak altına alınmıştır. Hastamızın her talebi Sağlık kurumlarımızca değerlendirilerek gereği yapılmıştır. Bu haberin içeriğinde belirtilen iddialar ve hasta yakınlarının yapmış olduğu şikayetler hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da inceleme başlatmıştır.” dedi.