61SAAT HABER SERVİSİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz için yeni turizm pazar çalışmaları sonucunda Sudan Khartum Bölgesi'nden 20 kişilik kafileyi Trabzon'a getirdi. DOKA ve THY'nin katkılarıyla yapılan 5 günlük programlar kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tümüyle tanıtılacağı öğrenildi.

BÖLGEYİ TANIYACAKLAR

Sudan Seyahat Acenteleri Yetkilileri'nde bulunduğu kafile için bölgeyi tanıtmak için Rize, Trabzon ve Giresun'da toplantılar düzenleneceği kaydedildi.

SUDANLILAR SERİN BÖLGELERE GELMEK İSTİYOR

Trabzon Havalimanı'nda Sudan'dan gelen kafileyi karşılaşayan Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Doğu Karadeniz Temsilcisi Ziya Koç, Sudanlıların bölgeye ve Trabzon'a çok şeyler katacağınn altını çizerek, ''Sudan pazarının bölgemiz için en büyük özelliği Sudan'da okulların 1 Mart tarihinde tatile girmesi. Bu sayede havaların çok sıcak olması nedeniyle Sudanlılar yurt dışı tatillerini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında serin ülkelerde geçirmektedir. Bölgemiz için sakin geçen bu aylar Sudan'dan gelecek olan turistlerin talebiyle bölgemizde kıi turizmine ivme kazandıracaktır. Turizm konusunda DOKA ve THY'nin maddi ve manevi destekleriyle daha çok güzel çalışmalara imza atacağız" ifadelerini kullandı.

ORTADOĞU'DAN TRABZON'A DİREK SEFERLER ARTTI

Bu yıl için Trabzon'a gelecek turist sayısının artacağını söyleyen Koç, ''Bu yıl gerçekten iyi bir yıl bekliyoruz. Müthiş talepler var. Kendi aramızda 1 milyon turist hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda THY bizleri destekliyor. Ortadoğu'da ciddi anlamda direk uçuş talepleri artıyor ve artmaya devam edecek. Bu yıl için Riyad ve Cidde'den direk sefelerin arttırılması kesinleşti. Direk seferler Haziran itibariyle başlıyor'' dedi.

İŞTE O ANLAR



SUDANLILAR TRABZON'A GELECEKTİR

Sudan'da çeşitli yatırımlar yapan B Turizm'in sahibi Mustafa Baştürk ise, ''Sudan'da yaz ayları ülkemize göre ters olarak işlediğinden dolayı Sudan'da ki vatandaşların buraya gelmesi bizim için avtandajdır. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Trabzon'da turistlerin az olduğu dönemde ve Trabzon'un ucuz olması nedeniyle tercih sebeplerindne olabilir. Sudan'ın ekonomisi Arap ülkelerine göre daha düşük seviyede. O yüzden Sudan'ın Trabzon'a ve bölgeye daha çok meğil edeceğini düşünerek ilk kafilemizi getirdik'' ifadelerini kullandı.

SUDANLILAR İÇİN VİZE ALIMLARI KOLAYLAŞSIN

Baştürk ayrıca Sudan ile Türkiye arasında yaşanan vize sorunları için yetkilileri göreve çağırırken, ''Vize kalkamasa bile kapıda verilmesi gibi kolaylaştırılmasını istiyoruz ki Sudanlılar bize daha rahat gelsinler'' dedi.