Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun İmamoğlu üzerinden yaptığı açıklama büyük tepki topladı. Katıldığı bir iftar programında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan daha sonra da mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi. İmamoğlu’nun kazanmasına en çok yunan medyasının sevindiğini ifade eden Göksu daha sonra İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan  “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” sözlerine tepki geldi..

Bu açıklamalara tepki gösteren İYİ Parti GİK üyesi Genel Başkan danışmanı Şükrü Kuleyin tüm Trabzonluları tepki göstermeye davet etti.

Yaşanan olay üzerine açıklama yapan Kuleyin "İstanbul’daki Trabzonlu dernekler; Trabzonun sivil toplum kuruluşları; Esenler Belediye Başkanı denen zatın söylemine ne cevap vereceksiniz merak ediyorum..
Ben kendi adıma bu embesilli yaratığa diyorum ki; Trabzonlular Türkiye’nin T’sidir.. Türk oğlu Türk’türler... Senin ve senin gibilerin aslı nedir onu ben bilemem onuda sen açıkla...! Sana siyaseten tepki vermeyen aslında korkudan veremeyen tüm Trabzonlulara yazıklar olsun.." ifadelerini kullandı.