61SAAT HABER SERVİSİ

Yarın yapılacak referandum kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Meydan Parkı’nda miting gerçekleştirmek üzere Trabzon’a geldi.

Meydan Parkı’nda kurulan alanı Trabzonlular hınca hınç doldururken “Trabzon’un gururu Süleyman Soylu” tezahüratları yapıldı.

Gerçekleştirilecek olan miting öncesi sahneye çıkan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç alanda bulunan vatandaşlara seslendi.

GENÇ, 'ORTAHİSAR'DAN GÜÇLÜ BİR EVET VERELİM'

Başkan Genç şu ifadelere yer verdi;
''Trabzon’dan daha çok evet çıkması lazım terörlerle mücadele eden Bakanı kim Süleyman Soylu Trabzon milletvekili sayın bakanımızın bir gün Gabar dağı Patnos Mardin Tendürek dağlarında o teröristleri ülkenin huzurunu bozmak isteyen teröristleri inlerinden çıkararak gereğini yapan b-bakanımızın bu kutlu mücadelesine en güçlü evetle beraber yarın sandıkları patlatmaya hazır mıyız. Daha iyi bir yönetim gelecek daha milli yönetim tam milli irade hâkim olacak. Bu güçlü evetin bir anlamı daha var. Şu an da biz Türkiye Cumhuriyeti olarak referanduma gidiyoruz. Demokrasi tecelli ediyoruz. Milli irade tecelli etsin istiyoruz. Ama bu konuda Hayır’da birleşenleri o Fetö’yü PKK’yı Pyd’yi Daeş’i kim kucaklıyor. Şu an da onlara evet karşı miting yapmak için kim izin veriyor. FETÖ’nün 300 elebaşını himaye eden Almanya. Cumhurbaşkanımız PKK’nın listesini teslim ettim diyor iade etmiyorlar. Bunlar suçku bunlar bizi bölmek isteyen hainler. Bizim bakanımıza propaganda hakkı vermeyen kimler bu Almanya Hollanda’ya ne olmuş ya. Sizi ne Türkiye’den? Elebaşları ile başaramadılar. PKK FETÖ ile başaramadılar perdenin arkasından böyle çıktılar gerçek yüzlerini gösterdiler. Ortahisar’dan öyle bir güçlü evet verelim ki bu Avrupa’ya Osmanlı tokadını indirelim''

BAKAN SOYLU, ''CUMHURBAŞKANI KEŞKE TRABZON'DA OLSAYDIM''

Sahneye eşi ile çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu alanda bulunan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mitingde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ''Ülkemizn güzel topraklarının bu Kanuni Yavuz şehrinde yiğit insanların şehrinde benim ülkemin geleceğinin teminatı olan bu şehirde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duruyorum ve selamlıyorum. Buraya gelirken kıymetli cumhurbaşkanımız ile konuştuk. Tuzla’da başladı Sarıyer’e giderken konuştuk dedi nereye gidiyorsun. Dedim sayın Cumhurbaşkanım birazdan Ortahisar’a gidiyorum dedi ki “keşke bende orada olsaydım selamımı söyle dedi'' ifadelerini kullandı.

PARA VERMİŞLER..

Bakan Soylu: "Dört bir koldan saldırıp diz çöktürmek istiyorlar. Almanya isim vermemişti dimi. Bugün PKK’nın Avrupa’daki Mustafa Karasu Hamgurg’da bir üniversiteye bağlanıyor. Hayır, vermek zorundasın ki PKK kazansın diyor. Açık söylüyorlar. Türkiye’nin nasıl bir süreç içerisinde olduğunu anlatmak için bir ihbar geldi. Hem de bütün detayları ile beraber. İhbar ne biliyor musunuz? Bu ülkede FETÖ’den tutuklanan hakimlerle ilgili hukuk bürosuna bizim dost bildiğim batılı ülke para gönderiyor. Bu avukatları siz savunacaksınız. AİHM’ye bildireceksiniz biz gereğini yapacağız. Bunu bize vatansever bir avukat anlatıyor. Bu topraklarımıza memleketimiz ülkemize ihanettir. Sözleşmeleri ile bildiriyor. Nasıl 7 düvel Çanakkale’de üzerimize gelmişse bugün de geliyor nafile Türk millet ayaktadır."

EYALET İDDİALARINA CEVAP VERDİ
Soylu: "Yarın yapılacak referandum seçimi kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Meydan Parkı’nda miting gerçekleştirmek üzere Trabzon’a geldi. Meydan Parkı’nda kurulan alanı Trabzonlular hınca hınç doldururken “Trabzon’un gururu Süleyman Soylu” tezahüratları yapıldı. Sahneye eşi ile çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu alanda bulunan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eyalet iddialarına cevap veren Bakan Soylu: Sosyal medyada ne kadar FETÖ’cü varsa iştah kabartı eyaleti konuşuyor. Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşanlar Türkiye’de Erdoğan’ı ezip geçmedikçe Binali Yıldırımı Bahçeli’yi bizleri ezip geçmedikçe bu ülkeden bir santimetre kimse koparamaz. Biz bu devleti nasıl bulduğumuzu biliyoruz. Başka milletlere benzemeyiz. Bakan Soylu’nun eyalet iddiaları ile ilgili bu sözleri büyük alkış aldı."

3 KAVŞAK MÜJDESİ
Soylu, "Bu yeni sistem milletin sistemidir milletin ortaya koyacağı sistemin adıdır. Hafta inşallah sahilimizin trafik problemini çözecek 3 kavşağın ihalesine çıkacağız. Haçkalı’daki Atapark’daki Söğütlü’deki kavşakların ihalesi sonra Değirmendere devreye girecek.  Tünellerden geldik onlar varya bir tanesinin ismi bordo bir tanesinin ismi mavi olacak. Bakanımız ile konuştum şehrimizin rengi ile geleceğe gideceğiz." dedi.

TRABZON TARİH YAZSIN
Soylu: "Ülkemiz güzel topraklarının bu Kanuni Yavuz şehrinde yiğit insanların şehrinde benim ülkemin geleceğinin teminatı olan bu şehirde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duruyorum ve selamlıyorum.
Buraya gelirken kıymetli cumhurbaşkanımız ile konuştuk. Tuzla’da başladı Sarıyer’e giderken konuştuk dedi nereye gidiyorsun. Dedim Sayın Cumhurbaşkanım birazdan Ortahisar’a gidiyorum dedi ki “keşke bende orada olsaydım selamımı söyle dedi. Yarın ülkem gelecek adına ülkemizin büyümesi adına milletimizin kardeşliği adına geçmişimiz tarihimiz medeniyetimiz adına bizden ve önceki nesiller adına çekmemek adına çok önemli bir adıma hazırlanıyor. Milletim ülkem büyük bir karar verecek. Bu millet bugün geleceğe umutlu bakıyorsa verdiği kararlar sayesindedir. Bu toprakları savaşlarla işgal etmeye çalıştılar. Milletimizi esaret altına almaya çalıştılar. Bunu beceremediler başaramadılar. Bu millete hükmedemediler. Bu millet o gün yoksul fukaraydı, çelimsizdi bu büyük millet özgürlük bağımsızlık deyince ezanını ve bayrağını susturmaya çalışanlara karşı büyük mücadele ortaya koydu. Başka yönetmeler buldurlar darbeler ekonomik krizlerle kardeşi birbirine düşürmeyle kaoslarla büyümemizi engellemeye çalıştılar. Kim fark ettiyse yok etmeye çalıştılar. Milletle alaya ettiler küçük gördüler. Sağcı solcu dediler. Kadınlarımızı ayırmaya çalıştılar. Ülkemizin gücünü azaltmak için her türlü tezgâhı ortaya koydular. Bu milleti diz çökertmek için ellerinden gelenleri ortaya koydular. Darbe yaptılar, silah gösterdiler sandılar ki korkuturuz. Korkutamadılar bu milleti. Darbeler yaptılar kan akıttılar zannettiler ki Kenan evren seçmeyin derse Özal’ı seçmezlerdi millet seçti. 28 Şubatta her birimize deli gömleği giydirdiler herkesi fişlediler. O tehditlere rağmen o korkutmalara rağmen çok iyi biliyoruz ki 3 Kasıma 2002 de aday olmamasına rağmen ak parti tek başına iktidar oldu. Bu millet asildir feraset sahibidir kutlu bir millettir. Ne zaman diz çöktürmek isterisilerse küllerinden doğarak bu vatan bu ülke bu toprak bizimdir diye haykırır." diye konuştu.

SİZE MİNNETTARIZ
Soylu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Size minnettarız Trabzon bizi milletvekili olarak seçtiniz 15 yıldır Türkiye’nin istikrarınına sürekli mühür vuruyorsunuz. Ülkemin büyümesine mühür vuruyorsunuz. Ülke ne zaman zora düşse Trabzon mücadele ortaya koyuyor. Bu ülkeyi istila etmeye çalışanlara karş gerek n cevabı çıplak elleri ile verdi. Bizi Ankara’ya gönderdiniz. Önce çalışma bakanlığı daha sonra içişleri bakanlığına getirdi. Sizden aldığımız emaneti namusumuzla sizin o dik oynama anlayışıyla yapmaya çalışıyoruz. Cesaretimiz varsa sizdendir. O da sizdendir Trabzon. Kardeşiniz olarak terörle mücadele eden kardeşlilerinizden bir tanesiyim. Terörler mücadelenin çok zor olduğunu siz de biliyorsunuz. Dört bir koldan saldırıp diz çöktürmek istiyorlar. Almanya isim vermemişti dimi. Bugün PKK’nın Avrupa’daki Mustafa Karasu Hamgurg’da bir üniversiteye bağlanıyor. Hayır, vermek zorundasın ki PKK kazansın diyor. Açık söylüyorlar. Türkiye’nin nasıl bir süreç içerisinde olduğunu anlatmak için bir ihbar geldi. Hem de bütün detayları ile beraber. İhbar ne biliyor musunuz? Bu ülkede FETÖ’den tutuklanan hâkimlerle ilgili hukuk bürosuna bizim dost bildiğim batılı ülke para gönderiyor. Bu avukatları siz savunacaksınız. AİHM’ye bildireceksiniz biz gereğini yapacağız. Bunu bize vatansever bir avukat anlatıyor. Bu topraklarımıza memleketimiz ülkemize ihanettir. Sözleşmeleri ile bildiriyor. Nasıl 7 düvel Çanakkale’de üzerimize gelmişse bugün de geliyor nafile Türk millet ayaktadır. Fırsat kollayanları 7 Haziran’da gördük Türkiye’de iktidar yok deyip akıl vermeye başladılar. Özerklik ilanlarını gördük tehditler şantajla aldıkları oyanlarla biz özerklik ilan ediyoruz diyor. Birisi dedi tükürüğümüzle boğarız diğeri sırtımı PKK YPG’ye dayadım dedi bende diyorum ki 4 tane duvar verdik istediğini daya..
Bunlar bu ülkenin kardeşliğini bilmiyorlar. Bizim ne asil bir millet olduğumuzu bilmiyorlar. Meclisinizde hükümetinizde zafiyet olursa sadece terör örgütleri değil Avrupa sizle oynamaya kalkar. PYD üzerinden PKK’ya silah veriyorlar. 980 tane silahı -40 derecede Gabar’da Cudi’de Bitlis’te Tunceli ‘de Lice’de Mardin’de bizim evlatlarımız tarumar etti. Son 6 ayda aslanlar gibi mücadele ettiler. Sosyal medyada ne kadar FETÖ’cü varsa iştah kabartı eyaleti konuşuyor. Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşanlar Türkiye’de Erdoğan’ı ezip geçmedikçe Binali Yıldırımı Bahçeli’yi bizleri ezip geçmedikçe bu ülkeden bir santimetre kimse koparamaz. Biz bu devleti nasıl bulduğumuzu biliyoruz. Başka milletlere benzemeyiz."

TANKIN ÜZERİNE ÇIKMAK CESARET İSTER
Soylu: "Bu bizi yarına güçlü taşıyacaktır. Bütün bunları söylüyoruz da yalan rüzgârını ortaya koyanlar ne söylüyorlar. Ne dediler bu ülkede darbe olursa ben tankın üzerine çıkarım dedi mi demedi mi. Darbe olduğu gece İstanbul havalimanına indi ne yaptı kaçma kaçtı oradan. Çünkü darbeye karşı çıkmak Trabzon o aksam bunun haberini aldı meydanına indi. Tehlike gelecek her yerin önünü kesit. Trabzon. Telefonum defalarca çaldı sen merak etme Ankara’dayız bu memleketi vermeyeceğiz dediniz. O ne yaptı kaçtı. Birde Erdoğan ile âşık ediyor. Senin kaçtığın yere Erdoğan geldi.  Tankın üzerine çıkmak cesaret ister Allah’a teslimiyet ister. Bunların işi gücü tamamen budur iftira yalan üzerinedir. Biz düşmanı mıyız bu memleketin. Bu ülkenin cumhurbaşkanı başbakanı olarak ne yaptık Murat Karayılandan daha uzak olduk hayır kazanacak diyecek Mustafa Karasu’dan daha uzak olduk. Bu ülkede 3 binden 10n bine çıkarmak tan başkan ne yaptık fakirin fukarın umut ettiği bir güc olmaktan hastaneler oluşturmaktan başka ne yaptık. Demokrasiyi yükseltmekten başka ne yaptık. Bu ülkenin yarının ezanına bayrağına göz diken topraklarına postallarına basan denize döktüklerimizden size düşman olacak kadar ne yaptık. Bize nefretle bakıyorsunuz. Bu yeni sistem bu bakışı ortadan kaldırabilecek bir sistemdir. 25 puanla hükmetmeye çalışırsan ancak nefretle hükmetmeye çalışırsın. Yürek gücü arıyorsan sandıktır. Bu yeni sistem milletin sistemidir milletin ortaya koyacağı sistemin adıdır. Hafta inşallah sahilimizin trafik problemini çözecek 3 kavşağın ihalesine çıkacağız. Haçkalı’daki Atapark’daki Söğütlü’deki kavşakların ihalesi sonra Değirmendere devreye girecek. Tünellerden geldik onlar varya bir tanesinin ismi bordo bir tanesinin ismi mavi olacak. Bakanımız ile konuştum şehrimizin rengi ile geleceğe gideceğiz" ifadelerini kullandı.

'HABU UŞAĞINIZA SAHİP ÇIKIN DA SEÇİMDEN SNRA KİMSEYE VIR VIR ETTİRMEYİN'
Soylu: "Yeni sistem uzlaşama kalkınma değişimin sistemi olacak olanın sistemi millete hizmetkâr olanın iş üretenin sistemi olacak. Bana itimat ettiniz. Bizi Ankara’ya gönderdiniz bütün Trabzon’a hizmet etmek için gönderdiniz. Hayatımın hangi görevini alırsam alayım bu verdiğiniz Trabzon milletvekili görevi evlatlarıma bırakabileceğim en şerefli görevdir,, hayatımın şeref onur madalyasıdır. Bu insanlar asil insanlardır, sırtını dayarsın kendini emanet edersin. Törerlerle mücadele ediyorum cesaretim varsa sizdendir. Daha yeni başladığımız da bilmenizi istiyorum. Herkes rahat rahat prova yaptı herkes kendisini ifade etti. Gecenin saat 3 ‘ünde 4’ünde milletin evine gitmeye çalışan PKK sempatizanlarını kulağından tutuğumuz gibi yakaladık. O kadar güçlü bir destek istiyoruz ki Trabzon yarın tarih yazsın. Güçlü bir tarih yazsın istiyoruz. Demesinler ki habu uşağın kafasına referandum sonuçları ile mır mır etmesineler. Sandıkları patlatın gerisini bize bırakın. Bu PKK’yı bitirmezsek namerdiz namerdiz namerdiz. Bize itimat et Trabzon. Erdoğan’a Bahçeli’ye bu güzel adıma itimat et Trabzon. Habu uşağınıza sahip çıkın da seçimden sonra kimseye vır vır ettirmeyin" şeklinde konuştu.