Efkan Ala’nın görevi bırakmasıyla İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devretti. Soylu, “Bu emaneti layıkıyla yönetemezsek, tankın üzerine çıkanlar bizden hesap sorarlar” dedi. Müezzinoğlu ise, “işveren vicdanıyla işçi vicdanını, emekli vicdanıyla bütçe vicdanını buluşturmaya” gayret edeceklerini söyledi.

Efkan Ala’nın görevi bırakmasıyla İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Soylu, “Hem ülkemize hem milletimize hem de medeniyetimize minnettarız” diyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan çalışmaları anlattı. 

“9 aydır Türkiye’nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmak nasip etti. Katıldığım bütün uluslararası toplantılarda AK Parti’nin Türkiye’deki başarısının yapı taşı, sosyal güvenlik sistemi içerisinde gerçekleştirilmiştir. Uluslararası alanda ülkeler methiyeler ortaya koyarak, bu büyük başarıyı nasıl gerçekleştirdiğimizi düşünerek, söyleyerek ve birazda örnek almaya çalışarak projelerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Kıymetli bakanım, doğumdan ölüme kadar, hatta ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, sosyal barışı tesis eden ve aynı zamanda ‘ben nerede çalışacağım’ diyene yol göstermektedir. Bakanlığımız büyük bir samimiyetle, halisane bir anlayışla, çağın gereklerini yerine getirerek ortaya koymaktadır.”

İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu’dan ilk açıklama

Kendisinin ilk bakanlığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu belirten Soylu,

Kıymetli Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın sürekli ifade ettiği, devletin hizmetkar olduğu düsturu ortaya konmuştur. Bunu tekrar ifade etmek istiyorum ki, önümüzdeki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütün personeli ve bağlı kuruluşlarıyla ortaya konulan hedeflerle aziz milletimizi buluşturacaktır” diye konuştu.