Soylu, "Bugün Türkiye'de AK Parti'nin karşısında tek bir anlayış vardır eski Türkiye koalisyonu" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'da çalışmalarını sürdüren Soylu, Akçaabat ilçe teşkilatının 

düzenlediği yemeğe de katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de bütün problemleri çözmeye çalışan bir irade olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin her geçen gün daha çok güçlendiğini ve zenginleştiğini vurgulayan Soylu, "Kim ne söylerse söylesin kim ne anlatmaya çalışırsa çalışsın dünyanın 70 ülkesine gidiyoruz bugün. Ay yıldızlı pasaportu uzattığımızda dün pasaportu elinin tersi ile itenler bugün saygıyla ayağa kalkıyor" dedi.

Soylu, 13 yıldır Türkiye'de büyük bir atılım yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Sadece ekonomik, demokratik bir büyüme yok Türkiye'de, sadece toplumsal hayatımızdaki gelişmeler yok Türkiye'de. Milletimizin özgüveni gelişiyor. Demokratik ve birinci kalkınma devrimini yaptık. İnsanlarımız hayalleri ile buluştu. Daha bu yolculuğa yeni başladık, daha yeni adım atmaya başladık. Bütün dünyaya güçlü, zengin, özgür bir Türkiye'yi demokrat bir Türkiye ortaya koymaya çalışan bir anlayışın Türkiye'sinde yaşıyoruz. Ürkütülen, korkutulan, bir gazete manşeti ile hükümet değiştirilen istikrarsız bir Türkiye tablosuna bizi getirmeye çalışıyorlar. "Eski Türkiye koalisyonunun farkında olduklarını kaydeden Soylu, "Bugün Türkiye'de AK Parti'nin karşısında tek bir anlayış vardır eski Türkiye koalisyonu. Kim ne derse desin kim ne anlatmaya çalışırsa çalışsın, bugün Türkiye'nin ilerlemesini istemeyenlerin oluşturduğu bir koalisyon var. Oligarşik sermaye, oligarşik bürokrasi, oligarşik medya var. Hepsi yeni Türkiye'yi hazmedemiyor. Güçlü, zengin Türkiye'yi hazmedemiyorlar" diye konuştu.

 BİZİM DERDİMİZ TRABZON'A DAHA ÇOK YATRIMI NASIL YAPABİLİRİZ. 

Bugüne kadar Trabzon'un hak ettiği yatırımları aldığını ifade eden Soylu, "Bugünden sonra da bu yatırımlar artarak devam edecek. Bizim görevimiz, derdimiz ‘Trabzon'a daha iyi yatırımı  nasıl yapabiliriz’ derdidir. Markalar Şehri olan Trabzon'un Avrupa'da ve Dünyada değerini daha da yükselmek istiyoruz. Günün 24 saatinin 20 saatinde ülkemizin ve Trabzon'un meseleleriyle uğraşan bir kardeşiniz var. Allahımıza şükürler olsun ki bugüne kadar sınıfta kalmadık, size layık olmaya çalıştık, güveninizi boşa çıkarmadık, bugünden sonra da o hizmet bayrağını daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Trabzon'da 6 arkadaşımız Markalar şehri olan Trabzon'u uçurmaya geliyouruz, iyi bir ekiple karşınızdayız.  Güzel bir programla, güzel projeler, yatırımlar hazırladık, 3-5 gün içinde bunu kamuoyuyla paylaşacağız, hele kıymetli Cumhurbaşkanımız Trabzon'a gelsin gitsin, Trabzon şenlenecek. Ayağımıza çelme takmak isteyenlere Trabzon'dan sesimiz çok güçlü çıkmalı"