61SAAT ANALİZ

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevi bıraktığını duyurdu. Yıldırım, Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıkladı

ERDOĞAN’IN YARDIMCILIĞINI YAPTI

Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’na sürpriz ataması merak konusu oldu.

Kabineden alınan bilgilere göre Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemimde Ar-Ge genel başkan yardımcılığında önemli işlere imza attı.

17 ARALIK’TA FETÖ/PYD’YE NET TAVIR GÖSTERDİ

Ayrıca 17 Aralık FETÖ/PYD operasyonlarında Soylu’nun terör örgütüne karşı gösterdiği net tavır ve sert açıklamaları AK Parti içerisinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğenisi toplamıştı.

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ HALKIN İÇİNE GİRDİ
TRT BİNASINA GİTTİ


Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın arasında girerek FETÖ tarafında ele geçirilen TRT Binası’na gitmesi Soylu’nun parti içerisinde yükselmesini sağlayan adımlardan biri oldu.

MİLYONLARI SAĞLIK HİZMETİNDEN YARALANMASINI SAĞLAYAN KANUNU ÇIKARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na getirildiğinde ise yarın başlayacak olan ve milyonları ilgilendiren çalışmayan ve gelir testi yaptırarak sağlık hizmetlerinden vatandaşların yaralanabileceği bir hizmete imza atması dikkat çekti.

TRABZON TARİHİNE GEÇTİ

Öte yandan Süleyman Soylu 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca görev yapan 77 İçişleri bakanından Trabzon'dan seçilerek atanan ilk ve tek isim olarak tarihe geçti