Soylu,  "Milletimiz 1 Kasım'da gereğini yerine getirmiş, Türkiye'nin geçtiğimiz son 5 ayda karşı karşıya kaldığı belirsizliği 50 gramlık oy pusulası ile ortadan kaldırmış ve Türkiye'yi büyük hedeflerin, büyük meselelerin, yarınların aydınlık ülkesi haline getirmiştir" dedi.

Türkiye'de sağlık konusunda son 13 yılda önemli adımlar atıldığını belirten Soylu, "Bundan sonra bunların çok daha ileriye gideceği malumumuzdur. Bir taraftan şehir hastaneleri, diğer taraftan her alanda her bölümde gerçekleştirilecek adımlarla, sağlık politikaları konusunda hükumetimizin, devletimizin ortaya koyduğu bu gelişme önümüzdeki yıllara sirayet edecektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE BÜYÜK HEDEFLERİN ÜLKESİ HALİNE GELMİŞTİR"

Türkiye'de yeni bir dönem başladığını anlatan Soylu, şu ifadeleri kullandı:
"Bu yeni dönem heyecanıyla başlamıştır. Milletimiz 1 Kasım'da gereğini yerine getirmiş, Türkiye'nin geçtiğimiz son 5 ayda karşı karşıya kaldığı belirsizliği 50 gramlık oy pusulası ile ortadan kaldırmış ve Türkiye'yi büyük hedeflerin, büyük meselelerin, yarınların aydınlık ülkesi haline getirmiştir. Milletimiz gereğini yerine getirmiştir, bugün gereğini yerine getirme görevi kurulacak hükumettedir ve bu hükumetin ortaya koyacağı icraatlardadır, 24 saat esaslı bir çalışma dönemi başlamaktadır."

"İYİ BİR DÖNEME DOĞRU GİDİYORUZ"

Soylu, Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerinden sonra herhangi mazerete sığınabilecek süreçle karşı karşıya olmadığını dile getirerek, "Bundan sonra çok çalışılacak. Herkesin çok gayret göstereceği ve temel adımlarımızı iyi atabilecek bir döneme doğru gidiyoruz. Herkesin geleceğe ait umut içerisinde olmasını ve Türkiye'nin geleceğe ait hedeflerini yakalayabileceğini bir kez daha ifade ediyorum"  değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek hastanenin söz konusu bölümleri açıldı.
Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve beraberindekiler daha sonra aynı ilçedeki Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışlara, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halit Çınarka, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Of Kaymakamı Eren Aslan, ressam Ziya Ramoğlu'nun oğlu Adnan Ramoğlu ve ilgililer katıldı.