Soylu, AK Pari Of İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu program kapsamında Darılı Mahallesi'nde muhtarlar ve mahalle başkanları teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. 
Soylu burada yaptığı konuşmada 7 Haziran'da Trabzon için verdikleri sözlerin hepsini yerine getireceklerini belirterek, "Bir taraftan Güney Çevre Yolu, Trabzon'un batısı ile doğusunu bir Güney çevre yoluyla birbirine bağlayabilecek. Buradan Trabzon'a, Giresun sınırına kadar, yarım saat, 35 dakikada gidilebilecek bir Çevre Yolunu transit yolunu hep beraber net bir şekilde ortaya koyacağız. Trabzon gelişiyor, Karadeniz Bölgesi gelişiyor, bir taraftan ticaretin, kültürün, turizmin, sağlığın ve eğitim merkezi olan bir Trabzon tablosuyla karşı karşıyayız. Havalimanında Ordu Giresun Havalimanı yapılmasına rağmen bu yıl havalimanımızdaki yolcu sayımız yüzde 20 daha arttı" diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Trabzon bir taraftan turizmi ile sadece Körfezden gelen turist yok, Avrupa'dan hem de İran'dan bayramlarını bile burada geçiren turistlerimiz için biz buna hazırlık yapıyoruz. Otellere yatak sayımızla, yatak kapasitemizle, turizm alanlarımızla, kültür tesislerimizle, tarihimiz ve medeniyetimizin mirasiyle bütün bunlara hazırlık yapıyoruz. Buradan istihdam, iş, sadece öyle değil, buna hazırlık yaparken 2. Devlet Üniversitesini hep beraber kuruyoruz. AK Parti'nin Trabzon'a en önemli vaatlerinden bir tanesi o zaman Akçaabat'ta kurulacak Doğudaki ilçelerimizle burada yurtlarda öğrencilerimizle bam başka hayatın içerisinde olacağız" 
Soylu, Trabzon'a yapacakları yatırımlarını ise şöyle sıraladı:
"Arsin'e yatırım adası, Trabzon'umuza kaymakamlık binasını, Of'umuza kaymakamlık binasını, buraya yine bir hastanemizi spor tesisimizi aynı anlayışla beraber ne hizmet varsa getirmeye çalışacağız. Zigana Tüneli'nden 2. Havalimanına kadar bütün ulaşım akslarını burada ortaya koymaya çalışıyoruz. Sadece bir Uzungöl geğil, geçen hafta Orman Bakanımız ile bazı muhtarlarımız vardı Sera Gölü'ne gittik. Bu Aralık ayının sonuna kadar Sera Gölü'nde bir turizm merkezi haline getirmek için hamleleri başlattık. Trabzon'u Türkiye'nin turizm merkezi haline getirmek iddiamızı, irademizi hep birlikte şekillendirerek devam edeceğiz"
Akyazı Statının 2. yarıya hazır olacağını ifade eden Soylu, "İkinci yarıda Trabzonsporumuz Akyazı Statında futbol müsabakaları başlayacak. Daha çoşkuyla sporun, futbolun seyretmenin tadına varan bir anlayışla birlikte Trabzonspor bütün Türkiye'ye bu yaptığı güzel yatırımla beraber buluşmaya devam edecek. Hemen onun yanında 300 dönümlük araziyede yine bize istihdam getirecek yine bize iş getirecek bize huzur getrecek bir şeyi sağlamaya çalışıyoruz. Şehir hastanesi bir taraftan istihdamı ile bir taraftan anlayışıyla bir taraftan sağlık hizmetiyle beraber bölgemizin tamamına hizmet edecek bir şehir hastanesini hep beraber sağlayacağız. Bunları gerçekleştşreblmek için yapmak gereken mesele şudur, Türkiye'nin tek başına iktidara ihtiyacı var. Türkiye 2023, 2053, 2071, hedeflerine ulaşması lazım. Türkiye bütün bu hedeflere ulaşabilmesi için Türkiye'nin bu medeniyet değerlerinin taşıyıcılığını sağlayabilmesi için bunun altında ezilmemesi için ayakta durnası için milletimizn desteğine ihtiyacımız var. Biz bu desteği aziz miletimizden istiyoruz. Trabzon olarak nasıl bir çok meselede liderlik yapan bir vilayet Trabzon bir çok meselede eğer yoksa eksikliği hissedilen Trabzon bir çok meselede eğer adım atmıyorsa gücün takatın eksik olduğu anlaşılan ve bizim güzel şehrimiz  güzel insanlarımız önümüzde çok önemli bir hedef var. Trabzon'da bir rekor kıracağız. 7 Haziran için bize verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Burada AK Parti tarihinin Cumhurbaşkanlığı seçimi hariç AK Parti tarihinin en yüksek oyunu Of'tan aldık. Ama bunu daha da artırmalıyız. Hedefimiz yüzde 85, yüzde 71,5 aldık, yüzde 85'lik bir hedefi Trabzon'da Of'ta gerçekleştşrek için bir çaba ortaya koymalıyız" diye konuştu.
Soylu, sırası ile Kireçli mahallesini ziyaret etti, kadın kolları ve sanayi sitesi esanfı ile toplantı yaptı.