Kahvaltıya Soylu'nun yanı sıra Cevdet Erdöl, Trabzon AK Parti Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, milletvekili aday adaylarında Mazhar Yıldırımhan, Erdem Sürmen ve davetliler katıldı.

Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada Trabzon'da bir aydan beri seçim kampanyası kapsamında gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Bir ay içerisinde buradan sadece 3-4 gün ayrıldım. Bir gün içinde bazen 4 televizyon kanalına katıldım. Sayın Başbakanımızın programları oldu, stratejik toplantılarımız oldu.  Her gece 3-4 gibi yatıyoruz, sabah namazına kalkıyoruz ve gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Bizim bir derdimiz var, sizin sorumluluğunuz, ülkemizin geleceğinin sorumluluğu var" dedi. 

Trabzon'un AK Parti iktidarında büyük yatırımlar aldığını ifade eden Soylu, "Safiye hanım, Cevdet bey burada, hepsinden Allah razı olsun. Trabzon'a 13,5 katrilyon yatırım yapıldı, bu çok önemli bir şey. Hastanelerden yollara, spor yatırımlarından eğitim yatırımlarına kadar ve bunlar kolay olan işler değil. Akyazı Stadı'ndan Kanuni Bulvarı’na, Zağanos dönüşümünden, Tabakhane dönüşümüne, tamamlanan hastanelere kadar bir çok şey yapıldı ve de bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Bizim görevimiz bu yatırım ivmesini daha da yukarılara taşımaktır" diyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Akıllı bir şehir Trabzon, ne istediğini biliyor. Dünyayı gününde yaşayan bir şehir. 300 bin Arap turist boşuna mı geliyor Trabzon'a, neden geliyor, Trabzon'da ne değişti? Çünkü havalimanlarını, yollarımızı, hastanelerimizi yaptık,  “biz buraya gidersek canımızdan emin olabiliriz, bir şey olursa hemen hastaneye getirirler, ambulans helikopterleri, uçakları var, bunların doktorları tam teşekküllü buraya biz tatile gidebiliriz” şeklinde bir bakış var Trabzon’a artık. Bunun yanında buradaki doğal güzellikler dünyanın hiç bir yerinde yok. Burası bir cazibe merkezi. Bizim görevimiz buraya daha önce yapılan yatırımları devam ettitmek. Her alanda büyük projelerle geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bu projelerin onayını aldık. Önümüzdeki hafta Başbakanımız geliyor, bu müjdelerin tamamını tek tek açıklayacak. Neler yapılacak, bak bakalım Trabzon nasıl şenlenecek. Bizim işimiz bu, bizim işmiz kavga değil, bizim işimiz birilerine tuzak kurmak değil. Ciddi bir çalışma ortaya koyduk, bize destek olun, güç verin sizden destek istiyoruz hem hizmet için, hem de oyunları bozmak için sizden güç istiyoruz" 

Süleyman Soylu, vatandaşların AK Parti’ye güvenmesini isteyerek, sözlerini “Bizden bir endişeniz olmasın. 13 yıldır ülkeyi nasıl bir noktaya getirmişsek 2023, 2071de aynı şekilde yeni Türkiye’yi imar ve inşa edeceğiz” diyerek tamamladı. 

Soylu, daha sonra seçim çalışmaları kapsamında  Arsin TIR ve kamyoncular kooperatifini , ardından da ALO 181 Çağrı merkezi, Mostar Gençlik Derneği ve Altı Nokta Körler Derneğini ziyaret etti.