Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Trabzon Şubesi tarafından gerçekleştirilen iftar organizasyonuna 1000’e yakın işadamı ve vatandaş katıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Dr. Adnan Günnar,  AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcıları Mevlana Karali, ve Recep Yeşilyurt Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda işadamı ile vatandaş katıldı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu TÜMSİAD’ın yemeğinde yaptığı konuşmada terörle mücadelede bir adım bile geri atılmayacağını belirterek, terör örgütüne ve destekleyicilerine ağır eleştirilerde bulundu.

 

TRABZON ESKİ ÖNEMİNİ YİTİRDİ

Kuran tilaveti ile başlayan yemek protokol konuşmaları ile devam etti.

Yemeğin açılış konuşmasını TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca yaptı, Atmaca  böylesine maneviyatı yüksek bir gecede Trabzon’un önemli değerleri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yemeği onurlandıran başta Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere tüm davetlilere teşekkür etti.

Trabzonlu yatırımcılar olarak Trabzon’a ve Türkiye’ye katma değer sağlamanın mücadelesini verdiklerini belirten Atmaca konuşmasını şöyle sürdürdü:

Trabzon tarihinin her döneminde hem ülke açısından hem de bulunduğu coğrafya açısından önemli bir il olmuştur. Gelişen dünya ile Trabzon önemini yitirmeye başlamıştır. Özellikle son yıllarda hükümetimiz ve yerel yönetimlerle Trabzon’un hak ettiği eski değerini kazanması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan en önemlisi turizmdir. Turizm bölge için kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Mevsimimizin kısa olması bir dezavantajdır ama civar ülkelerle yapılacak çalışmalarla bu ivme yükseltilebilir.

 

Bu şehir tek kanat ile uçamayacaktır. Trabzon insanı devletine bağlılığı ile, coğrafyasının zorluğu ile üretimi ile her zaman ülkenin ve bölgenin önünde bulunmuştur. Şüphesiz ki coğrafyamız çok büyük sanayi üretimine izin vermemektedir. Fakat insanımızın üretime olan yatkınlığı, sağlanacak sanayi tesisi alanları ile istihdama ve ekonomiye büyük katkılar sağlanabilir. Tersine göç sağlanabilir. Yaptığınız çalışmaların hızlandırılması bizler için önemlidir.

Bu gecenin ayrıca farklı bir önemi daha var, sayın valimiz şehrimizden ayrılıyor, kendileri ile 3 yıldır çok güzel çalıştık, kendilerinden memnunuz, kendilerini hemşeri olarak Trabzon’a bekliyor bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyoruz’

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: İSLAM YOLUNDA HAYIRLI KAZANÇLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da ise konuşmasında şunları söyledi: Organizasyonu yapan TÜMSİAD Başkanlarına ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Ramazan’ın iyilik merhamet ve birlik beraberlik ayı olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Kalan ramazan günlerimizin hayır içinde geçmesini temenni ediyorum. Bu mübarek geceler ülkemizde barış ve kardeşlik içinde yürümemizi nasip etsin. Sizler işadamlarının da hayırlı bol kazançlar ve islam yolunda hizmetler yapmanızı yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

 

VALİ ÖZ: HAKKINIZI HELAL EDİN

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de bu güzel ramazan bereketinde böyle bir ortamda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek buna vesile olan TÜMSİAD üyelerine teşekkür etti. Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu bu ramazanın ise ayrı bir önemi olduğunu barışa ve kardeşliğe çok daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydederken 3 yılın ardından Trabzon’a veda edeceğini belirten Öz Trabzonlularla güzel bir çalışma ortamı yaşadıklarını ifade etti.  Öz, ‘Türkiye’nin potansiyeli en yüksek illerinden biri olan Trabzon’da görev yapmaktan gurur duydum. Hakkınızı helal edin’ ifadelerini kullandı.

 

KÖSEOĞLU: HAYIR DUALARINIZI BEKLİYORUM

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ‘Ben yemeğe erken gelerek herkes ile hasbihal ettim. Bu birlik ve beraberlik içerisinde bu coşku ile gerçekleşen sahur programının hayırlı olmasını diliyor, hayır dualarınızı bekliyor saygılar sunuyorum’ dedi.

 

GÜNNAR: BOL VE HAYIRLI KAZANÇLAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ise konuşmasında herkesin sahuru ve sabahını mübarek olsun diyerek, ‘İlk defa böyle bir sahur programını başlatan TÜMSİAD’ı tebrik ediyorum. Tüm iş adamlarına hayırlı kazançlar diliyorum. Sizler böyle birlik beraberlik içinde oldukça, aşamayacağımız sorun yapamayacağız hizmet olmayacaktır. Ramazanınızın hayırlara vesile olmasını dilerim’ şeklinde konuştu

 

BAKAN SOYLU: BAŞARAMAYACAKLAR

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında ramazan ayının manevi ikliminin herkese sağlık huzur mutluluk bereket getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum diyerek sözlerine başladı.

Soylu bir sahur programını, ekonominin paydaşları olan TÜMSİAD üyeleri ile işadamları ile paylaşmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Sahurda sabır vardır, ekonomide sabır vardır, sahurda ahlak vardır, ekonomide de ahlak vardır, sahurda bereket vardır, sahurda yenilen yemeklerin ayrı bir hayrı vardır.
Bir hadisi şerifte ne diyor, ‘Hiç kimse elinin emeğinden daha hayırlı bir şey yememiştir.

Bu söz derin bir mana taşımaktadır. Ekonominin üretme mecburiyetini. Kendi imkanları ile üretme zaruruyetini ortaya koymaktadır. Kendi el emeğimizden daha hayırlısı yoktur. Eğer biz en hayırlısını üretmek istiyorsak, bu millete kazandırmak istiyorsak, tarım ve sanayiyi, esnaflığı 1. Sıraya almak önündeki engelleri kaldırmak zorundayız.
Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın söylediği Turkuaz halı sereceğiz sözü boş bir söz değildir.

Krizlerde piyasayı sıkıştıracak önlemler yerine bizim hükümetimiz ekonomiyi, ekonominin paydaşlarını teşvik eden bir anlayışı ortaya koymuştur.

İstikrar ve bürokratik engellerin kaldırılması ekonomiyi canlandırır.
Son 14 yılda Türkiye istikrar meselesini halletmiştir. Türkiye 14 yılda bürokratik vesayetle de mücadele yılları olmuştur. Tam anlamıyla istenilen seviyeye gelinememiştir. Hem kamuyu hem özel sektörü daha az bürokrasi ile kavuşturmak işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlamak gerekir. Türkiye son model araba ile altında tuğla var gibi gitmektedir. Belli bir hızın üzerine çıkamamaktadır.

HERŞEYE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM

14 yılda AK Parti önemli meseleleri halletmiştir. Sanayi üretim endeksimize baktığımızda

Geçen sene ilk çeyrek büyüme rakamı yüzde 2.5 iken bu yıl yüzde 4.8’ye yükselmiştir. Türkiye etrafındaki bunca büyük ve Türkiye’nin büyümesini engellemek, insanlarımızın umudunu kırmak için gerçekleştirmeye çalışılan olaylara rağmen büyümesini yüzde 4.8 seviyesine çok net bir şekilde taşımıştır.

Bu şunu gerçekleştirmektedir, Türkiye bir tarafta terör ile, etrafındaki ateş çemberi ile birlikte büyümesini önemli ölçüde sağlamaya çalışıyorlar.
Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl bir süreç ortaya koyarlarsa koysunlar,
Türkiye yolundan istikametinden vazgeçmeyecektir.

Burada kanaatkar, her gün şükreden insanlar vardır.

Burada bu milletin geleneğini, örfünü, adetini, gönül liderliğini yapan bütün coğrafyamızın, güçlü bir Türkiye isteyen coğrafyaların gönül anlayışının bütün unsurlarını paylaşan milletin bir parçası olarak birlik içindeyiz. Siz öylesine dik duruyorsunuz ki, öylesine sağlam bir zırh gibi duruyorsunuz ki, ne yaparsalar geri tepiyor.  

Biz sadece kendi adımıza bir sorumluluk koyuyor değiliz.

Her sabah Bismillahirrahmanirrahim derken kendi adımıza değil büyük millet coğrafyasının bütün rızkına Bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Biz ne ile karşı karşıya kaldığımız bilmiyor muyuz. Almanya Parlamentosunun neden o kararı aldığını bilmiyor muyuz. Güneydoğu’da aynı secdede beraber Allah’a dua ettiğimiz kardeşlerimiz ile aramıza nifak sokmak isteyenlerin, Suriye’yi karıştırmak isteyenler, Avrupa’daki İslamifobi yüzünden yapılanların ne olduğunu bilmiyor muyuz.
Hepsini biliyoruz ama sabrediyoruz.
2023-2053-2071 bunlar bizim hedeflerimiz.

Biz Türkiye’nin bir yılını öngöremiyorduk. Ben üniversitede okurken hocalarımız derdi ki “Büyük ülkeler büyük planlar yapamazlar. Biz bugün büyük ülke değiliz. Büyük ülkeler 50-100 yıllık planlar yapıyor”
Biz kendimiz iç geçirirdik. Biz Osmanlı’nın torunları olarak o şanlı emanetin varisleri  olarak büyük planlar yapmak zorundaydık. Allah’a şükür bugün 2023-2053-2071 hedeflerimiz var.

ACI ÇEKİYORUZ AMA SABREDİYORUZ

Biz 3. Havalimanını yapıyor olmasaydık, 3, köprüyü Marmara’yı yapıyor olmasaydık, 81 ilde üniversite yaparak bu coğrafyayı ilimle bilimle kavuşturmaya çalışmayaydık, Osmangazi köprüsünü yapmasaydık, kendi silahlarımızı, araçlarımızı üretmeseydik bugün Almanya Parlamentosunda o kararı almazlardı. ABD Türkiye için o tavırlarda bulunmazlardı. İyi ki de bunları yapıyorlar. Bunları yapmasalardı biz doğru yolda olduğumuza bu kadar emin olamazdık.

Bugün ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Acı çekiyoruz ama sabrediyoruz. Sadece kendi adımıza değil, tüm İslam coğrafyası için yapıyoruz. Hep birlikte yapıyoruz, bunu siyaset devlet yöneticileri ile değil sizin inançlı ve dik duruşunuz, yüzümüze baktığınızda ha gayret devam edin dediğiniz telkinleriniz bizi bu noktaya getirmiş ve getirmeye devam ediyor.


BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ

Soylu: Türkiye’de acı olaylar yaşıyoruz. Ama bunu yapanlar bilsinler ki önümüzdeki günlerde bu terör mücadelesinde bir adım geri atmayacağız.

Geçenlerde 6 polis 5 sivil vatandaşımızı şehit ettiler. Midyat’ta 3 polis memuru 6 sivil vatandaşımızı Kahpeci, alçakça, namussuzca bir saldırı ile  canlarımızı şehit ettiler.

Bilmenizi istiyoruz ki her gün üzerimizdeki o sorumluluk artmaktadır. Şehitlerimize, tarihimize, medeniyetimize sözümüz olsun. Dünyanın ilk 10 ülkesinden en birincisi olacağız.

Kendi uçağımızı, otomobilimizi yapacağız.

Onların bir hesabı var ise Üstün olan yüce Allah’ında bir hesabı vardır buna hepimiz inanıyoruz’

Trabzon Valisi Abdil Celil Öze’de konuşmasında özellikle teşekkür eden Soylu:  Bana soruyorlar ki ne yapıyorsun, askerlik yapıyoruz.
24 saatin bazen 20 saati, 21 saati, Valimiz Abdil Celil Öz gibi devletimize milletimize askerlik ediyoruz. Sayın Valimiz Trabzon için güzel şeyler yaptı. Ama devlet görevi, bugün ben bakanım yarın yokum, bugün milletvekiliyim yarın bir başkası olacak. İnşallah Abdil Celil Öz valimizinde  devletimize milletimize daha iyi hizmet edecek günleri devam edecektir’ dedi.

Soylu’nun konuşması davetliler tarafından büyük alkış aldı. Soylu yemeğin ardından Trabzonlu işadamlarının sorunlarını tek tek dinleyerek, sabah namazını kılmak üzere İskenderpaşa Camisi'ne gitti.