Soylu, seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Trabzonlu milli sporcu Selçuk Çebi ile Uzun Sokak’ta esnafı ziyaret etti.

Esnaf ve vatandaşla sohbet eden Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti’nin Türkiye için çok önemli sözler ortaya koyduğunu söyledi.

Soylu, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarının ardından Türkiye’yi 2023 hedefleri ve onun ötesine taşıyacak bir anlayışı ortaya koyduğunu belirterek, ”10 gündür sahalardayız ve vatandaşımızın bu seçimde bize çok yakın davrandığını, AK Parti’yi tek başına iktidara getirme konusunda kararlı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz 3,5 ay içinde hükümet boşluğu varmış gibi addedilip, Türkiye’yi terörle istikrarsızlığa, kaosa sürüklemek isteyenlere karşı milletimizin bu seçimlerde cevap vereceği çok net ve açıktır. İnanıyorum ki 1 Kasım’da Türkiye hem geleceğe ait çok önemli adım atacak hem de ülkemizi selametle geleceğe taşıyacaktır. Birliğimizin, beraberliğimizin ve Türkiye’nin huzuru üzerinde oyun oynayanlara karşı demokrasiyle cevap verecektir” diye konuştu.

Soylu, bir gazetecinin Giresun’da yaşanan terör olaylarına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

“İstikrarsızlığı yaymak istiyorlar. Milletimiz bu senaryoları çok daha önce gördü. Ne Karadeniz’e ne de Türkiye’nin hiçbir noktasına böyle bir istikrarsızlığı yayabilecek takatleri kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlılığını ve milletinin bu konudaki tavrını net bir şekilde görmüşlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, egemenlik hakkına karşı bir saldırganlık varsa biz buna gerekli cevabı veririz, hiç kimsenin endişesi olmasın.”

“Türkiye’nin istikrara, huzura ve güvene ihtiyacı var”

Daha sonra AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı binasına gelen Soylu, mahalle başkanlarının yer aldığı toplantıya katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de 13 yıllık tek başına iktidarın ve AK Parti kadrolarının büyük başarı elde ettiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bu muazzam yükselişini, etrafındaki coğrafyada bütün dengesizliklere rağmen, ayakları üzerinde sağlam durmasının en temel etkeninin de tek başına iktidar olduğu gerçeğini biz ve aziz milletimiz bir kez daha gördü” dedi.

Türkiye’nin istikrara, huzura ve güvene ihtiyacı olduğunu dile getiren Soylu, “Bu ihtiyacı demokrasiyle şekillendirmekle mükellefiz” diye konuştu.

Soylu, Türkiye’nin 2002′ den 2010′a kadar hep rejim meselesini konuştuğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Dün, ‘rejim tehlikelidir’ diye sokağa çıkanlar, ay yıldızlı bayrağımızı kendi siyasi emellerine alet edenler, bugün boşa düşmüş durumdalar. Bunu da sizler sağladınız. Bugün Türkiye’de bir rejim tehlikesi olmadığı, bunun sadece bir halisülasyon olduğunu, bunu sadece milleti korkutmaya yönelik, milleti bir şekilde kendi iradesinden vazgeçirmeye yönelik hamle olduğunu hep beraber gördünüz ve dik durdunuz. Bugün Türkiye’de böyle bir şey olmadığını, bizi izleyen dünyaya bir kez daha kabul ettirdiniz.”

“Dün de bugün de durduğumuz yer doğru”

1 Kasım seçimlerinin, 7 Haziran seçimlerinin tamamlanma seçimi olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Dün durduğumuz yer de doğruydu, bugün durduğumuz yer de doğru. Suriye, Libya, Irak karışıkken bu ülkenin de içini karıştırmaya çalışanlara karşı Türkiye samimiyetle, iyi niyetle ve 78 milyonun beraber olması, ortak bir gelecek için adım atabilmesi için çok net bir duruş ortaya koymuştur. Biz bu medeniyetin parçalarıyız. Biz bir birlikteliği sağlamaya çalıştık. ‘Baldıran zehiri dahi içer bunu yaparız, hükümeti kaybeder bunu gene de yaparız’ dedik. Türkiye’de analar ağlamasın, gençler dul, çocuklar babasız kalmasın istedik ve bunun için büyük mücadeleyi ortaya koyduk.”

“Silahlarını 7 kat yerin dibine gömecekler endişeniz olmasın”

Soylu, hiç kimsenin söyleyemediği sözleri cesaretle söylemeye çalıştıklarını dile getirerek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“2,5-3 yıl bu ülkede bir tek kişi bu konuda olumsuz söz söyleyemedi ama bunu istismar edenler, ’2015 seçimlerini aşalım ondan sonrasında bakalım’ diyenler, KCK’sı, PKK’sı, DHKP-C’si, içeriden dışarıdan hepsi bir araya geldiler ve 80 milletvekili ile TBMM içinde demokratik bir gelişmeyi ortaya koyma tarafında olmaktan döndüler. ‘Bu ülkede biz kendi bölgemizde, kendi egemenliğimizi kurmak isteriz’ arayışına girdiler. Mağaralarına da inlerine de saklansalar, milli unsurlarımızla yaptığımız araçlarımızla peşlerine düşüyor ve gereğini yerine getiriyoruz. Türkiye’de demokrasinin yükselen değeri hiçbir gün yere düşmeyecektir. Bir tek terörist kalmayacaktır. Silahlarını 7 kat yerin dibine gömecekler, hiçbir endişeniz olmasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü, bu kalleş saldırıları bertaraf etme, terör örgütünü tasfiye etme iradesinden ve kararlılığından vazgeçmemeye yetecek kadar bu milletin talimatlarına uygun bir güçtür.”