Sivaz yaptığı açıklamada “Bir Trabzonlu olarak Trabzonlulara yapılan ırkçı ve ayrıştırıcı söylemlere kayıtsız kaldığına inandığım bakana gayri ihtiyari akıllı ol Trabzon’a söylenen bu kötü sözlere bir cevabınız olsun anlamında bir söz kullandım.” İfadelerini kullandı. 

Sivaz'ın açıklamaları şu şekilde: 

Trabzon havalimanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı hemşerimiz sayın Ekrem İmamoğlunu karşılamak için gittim.. Tam o sırada alanda içişleri bakanı Süleyman Soylu’yu gördüm yanımızdan geçmekteydi. Bir Trabzonlu olarak Trabzonlulara yapılan ırkçı ve ayrıştırıcı söylemlere kayıtsız  kaldığına inandığım   bakana gayri ihtiyari akıllı ol Trabzon’a  söylenen bu kötü sözlere bir cevabınız olsun anlamında bir söz kullandım.

Bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bizleri dışlayan ve hedef haline getiren Yunan, Pontus söylemlerini , bizim içimizden birinin görmezlikten gelmesini kabul edemediğim için bakanı gördüğümde böyle bir sözlü tepkide bulundum.

Bu konuşulanlardan rahatsız olan halktan biri olarak bu  cümleyi kullanmamın ,böyle bir temennide bulunmamın nasıl bir suç teşkil ettiğini anlayabilmiş değilim. Ülkesini ,milletini ve bayrağını canı pahasına seven ve savunan biri olarak bizleri yaftalayan ,ayrıştıran,bölen ve bunları görmezlikten gelen herkesle konuşmamız ,uyarı yapmamız  gerektiğine inanıyorum. Kendi ailemden bir şehit ve iki gazi ( biri öz kardeşim ) vermiş biri olarak ülkemin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırı ,provakasyona karşı her zaman karşı durmuş biriyim..
Ve her zaman da karşı duracağım..

Bu sözümden dolayı İçişleri bakanının beni hedef haline getiren söylemleri nedeniyle medyada hakkımda bir linç kampanyası başlatılmıştır.. Adını sanını bilmediğim örgütlerin bir üyesi imişim gibi haberler
yayınlanmaya başlandı. Ben Atatürkçü , demokrat ve laik düzenden yana sade bir vatandaşım. Yaşamım boyunca hiçbir örgütle en ufak bir ilgim ve temasım olmamıştır,  bize suçlama yapanlar ve devletimiz inceleme yaptığında bunu rahatlıkla görecektir.

Halkının can güvenliğinden sorumlu bir bakanın ,halktan biri olarak beni hedef göstermesi kabul edilir bir durum değildir...

Hakkımda kötü niyetli asılsız haber yapan kişi ve kurumlara karşı yasal haklarımı kullanacağımı bilinmesini istiyorum.