61SAAT HABER SERVİSİ - 9 gün olarak belirlenen Ramazan Bayramı tatili nedeniyle bir çok kişi Trabzon’a gelirken en çok rağbet gören yerlerden biri de 4 yılın üzerine ziyarete açılan Sümela Manastırı oldu. Ancak dün manastıra giden yolda uzun araç kuyrukları oluştu. 

Bir çok kişi Manastırın olduğu bölgeye ulaşmakta güçlü çeker araç neredeyse santim santim ilerlemek zorunda kaldı.  Vatandaşlar bu duruma isyan ederken araç kuyruklarının oluşma nedeninin ise Sümela Manastırı’nın da içende bulunduğu Altındere Vadisine girişinde yer alan bilet gişesi olduğu kaydedildi. 

Altındere Vadisine girmek için zorunlu olan uygulama nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluşurken yaşanan bu yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlarında geri döndüğü kaydediliyor. 

Vatandaşlar bilet uygulamasının daha pratik hale getirilmesi gerektiğini kaydederken, bu şekilde uzun araç kuyruklarının da oluşmayacağını dikkat çekiliyor. Mevcut uygulama nedeniyle yoğun bir günde Sümela Manastırı’nın da içerisinde bulunduğu Altındere Vadisine girmek neredeyse çile haline gelirken pratik bir yöntem bulunması halinde Sümela Manastırı veya Altındere Vadisine ziyaretçilerin daha sık gelebileceğine dikkat çekildi.