61SAAT HABER SERVİSİ

TS Gold otelde bir araya gelen turizimciler TÜRSAB Trabzon Şube Başkanı Suat Gürkök ile Ramazan sonrası başlayacak olan turizm sektörü hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Programda konuşan Gürkök, TS Gold yetkililerine teşekkür ederek, ‘’TS Gold ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Daha fazla kazanç diliyorum. Çünkü ne kadar onlar fazla kazanırsa biz daha çok burada misafir edeler diye düşünüyorum. TS Gold sadece konaklama değil aynı zamanda acente olarak bölge truziminde önemli hizmet veren kuruluşumuz. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum. Allan utandırmasın’’ ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA TURİZM 13 HAZİRAN’DAN SONRA BAŞLIYOR

Ramazan bayramı sonrası startın verileceğini vurgulayan Gürkök, ‘’Ramazan ayı düşük sezon arkadaşlarımız burada. Ramazan bayramıdan sonra startımızı veriyoruz. Şimiye kadar hazırlıklarımızı yaptık. Fuarlara katılımlar yaptık. Önemli bir katılım elde ettik. Bire bir yaptığımız programlarda fuarlar dışında yapılanlara bakılınca Ekim ve Kasım ayından itibaren 2018 hazırlığına başladık. Şimdi bunların hasatını alacağız. Bunları bildiğiniz gibi yüksek sezona başlıyoruz. Rezervasyonlar iyi. Bu yıl doğrudan uçuşların sayısı önemli bir miktarda arttığını görüyoruz. Bilhassa Körfez ülkelerinde Bahreyjn Kuveyt, Amman gibi ülkelerden doğrudan seferler şehrimize başlattılar. 13 Haziran itibaren başlıyor’’ dedi.

İYİ HAZIRLIK YAPILDI

2014 yılı turizm talebini yakalayacaklarını belirten Gürkök, ’’Rezervasyonlara baktığımızda iyi bir sezon geçireceğimizi inanıyoruz. 2014 yılını yakalayacağız. 2018 yılında üstüne yüzde 10 katacağımıza düşünüyorum. Özel sektör olarak sıkıntımız yok. Yeterli yatak kapasitesine sahibiz. Devreye girecek yeni otellerimiz var. Ulaşımda bir sıkıntı yok. Havayolu ulaşımda gayet iyi. Arkadaşlarımız iyi hazırlık yaptı. 13-14 Haziran itibaren herkes hazır arabalarına kontağına vuracak’’ ifadelerini kullandı.

TURİZM 50’DEN FAZLA SEKTÖRE İŞ VEREN BİR OLUŞUM

Turizmin bölgede 50’ye yakın fazla sektöre iş veren bir oluşum olduğunu anlatan Gürkök, ‘’Turizm nasıl bir sektör kırılgan bir sektör. Ülkemizde olsun olumsuzluk olduğu zaman etkilenen sektör. İnşallah böyle bir olumsuzluk yaşamayız. Karadeniz’in turizmini savunan bir kişiyiz. Ne derece önemli olduğunu turizm sadece biz içerisinde olan konaklama ve acentalar açısından değil. 50’ye yakın sektöre iş veren bir sektör turizm sektörü. Dolaştığımı zaman görüyoruz. Kasap soruyor bakkal soruyor bu sezon nasıl geçecek diyor. Demek ki her kesin bir beklentisi var. Turizm 50’den fazla sektöre iş veren bir oluşum. Eğer siz bu sektöreden para kazanıyorsanız bu sektör önemli bir sektör o zaman gelen misafirlerimizi üzmeyelim. Sonunda üzülecek olarak biz olacağız. Biz karadenizin konuk severliliğini göreceğiz. Geçmişte yaptığımız hatalara düşmeyelim. Küserler giderler bir kez daha onları buraya çekmek zor olur’’ şeklinde konuştu.

SÜMELA MANASTIRI NE ZAMAN AÇILACAK?

2015 yılında restorasyon nedeniyle kapatılan Sümela Manastırı’nın ne zaman açılacağı konusunda bilgiler veren Gürkök, ’’Geçen sene bize 16 Ağustos 2018 tarihinde açılacaklarını söylediler. Bizde sürekli görüşmeler halindeyiz. Restorasyon çalışmasını yakından takip ediyoruz. Turizimciler olarak ümitle bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

TRABZON HAVALİMANI KAPATILACAK MI?

Trabzon Havalimanı’nın pist genişletme çalışması kapsamında kapanacağı yönünde alınan karar sonrası son gelişmeyi anlatan Gürkök, ‘’Havalimanında tadilat işi yok kışın çalışmalara başlanacağı tarafımıza bildirildi. Görüşmeler yaptık. Bu sene Trabzon Havalimanımız hizmetine devam edecek’. Olacaksada kısa ve doğru bir çalışma olacak’