61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı’nda 2 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Kaya düşmelerinden dolayı çalışmaların uzadığı manastırın, giriş kısmının açılması için çalışmalar başlamış, girişte bulunan kapının önünde büyük bir kaya parçası olduğu, taş düşmesi riski  taşıdığı ve kaya düşmesi durdurulduktan sonra manastırın kısmen açılacağı bununda mayıs 2018’te tamamlanması planlanlandığı belirtilmişti. 

Sümela Manastırı ile ilgili 61saat’in sorularını yanıtlayan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan “Sümela Manastırı’nda kaya düşmeleri devam ediyor, kapının üzerinde bulunan kayaların düşüşü henüz giderilemedi.” dedi.

TAMAMININ AÇILMASI SÜRER...

Ziyarete açılış tarihinin henüz belli olmadığını belirten Koçhan "Ezbere bir şey diyemem ama bu sene içerisinde kapıdan içeriye girilecek şekilde kısmen açılacak. Tamamının açılması daha sürer.” ifadelerini kullandı.

MAYIS’A YETİŞMİYOR!

Manastırın kısmen açılmasının Mayıs ayına yetişemeyeceğini belirten Koçhan "Mayıs denilmişti ancak kısmen açılışın tarihi Mayıs’tan sapacak gibi duruyor. Ama bu sene ne olursa olsun patikayı yürütmeyi hedefliyorum, kısmi bölümünün açılmasını hedefliyorum.” diye konuştu.