61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en fazla turist çeken alanlarından biri olan Maçka İlçesinde Altındere Vadisinde yer alan Sümela Manastırının bulunduğu alana yapılacak Teleferik Projesinde ikinci aşamaya geçildi. Hazırlanan projenin ihalesinin önümüzdeki aylarda yapılması planlanırken, yapım işi için ise 2 yıl 6 aylık ek süre protokolle imza altına alınacak. 
Altındere Vadisinde yapılacak Teleferik hattı ve günü birlik kullanım alanı işinin normalde 5 yılda yapılması planlanırken projenin 12.08.2020’de bitirilmesi hedefleniyordu. Ancak Teleferik Hattı ve Günü Birlik Kullanım alanı işletmeciliği için hazırlanan proje  alınan izinlerden dolayı 2 yılda tamamlanınca işin yapım süresi otomatikman uzadı. 
İhaleye girecek müteahhidin işi zamanında bitirmesi için ise Milli Parklar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokolle, ihaleye 2 yıl 6 aylık ek süre eklenecek. 
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini bilgilendiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Ali Kemal Bektaş, “Teleferik hattının yapım işi için 5 yıllık süre verilmişti. Bunun 2 yılı zaten projesi hazırlanması ve onaylanmasında geçirildi. Geriye 3 yıllık süre kalmıştı. Bunun için Milli Parklardan talepten talepte bulduk. Onun da onaylanması 6 ayı buldu. Milli Parklar ek protokol hazırladı” dedi. 
Bektaş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Milli Parklar arasında yapılacak ek protokol onaylandıktan sonra ihale safhasına geçileceğini belirtti. 
Trabzon Büyükşehir Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise “Şuanda ihale aşamasında. Böyle ihalelerin altını oluşturmak kolay olmuyor. Zaman geçti ama zor oluyor. Her an bir şey çıkıyor karşına. Onlar adım adım yapılıyor. İnşallah hayırlı olur. Burası Türkiye, Trabzon ve Maçka içjn önemli bir yer” diye konuştu. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, gündem dışı gelen maddeyi yapılan müzakerelerin ardından oy birliği ile onayladı. Onaylanan maddeye göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Milli Parklarla protokol yapılması için yetki verildi...