61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonlu yönetmen Adem Kılıç’ın Sümela’nın Şifresi serisinin 3. Filmi Cunyor Temel tamamlandı.

Trabzon’da 1.5 ay süren ve birçok farklı lokasyonda gerçekleştirilen Sümelanın Şifresi Cunyor Temel 3 ile ilgili bilgilendirme toplantısı Trabzon’da bir otelde gerçekleştirildi. Yönetmen Adem Kılıç, set ekibi ve ünlü oyuncuların katıldığı toplantıda kahkahalar havada uçuştu. Doğu Karadeniz’i bir sinema ovası yapmak amacıyla yollar önce Sümela’nın Şifresi filmi ile gişe rekoru kırarak yola çıkan Adem Kılıç, sonrasında çekilen tüm filmlerde Trabzon’un tanıtımına büyük katkı sağlamıştı.

Toplantıya Senaryo Yazarı Yılmaz Okumuş, Uygulayıcı Yapımcı Emin Albayrak, Başrol oyuncularından Çetin Altay (Cunyor Temel), Eren Hacısalihoğlu (Şhota), Eren Vurdem (Oğuzubillah), Buket Çelik (Duru) katıldı.

Toplantıda konuşan Filmin Yönetmeni Adem Kılıç Trabzon’da ilk filmini çektiğinde film çekmenin yanında bölgeyi tanıtmayı da hedeflediğini belirterek ‘2009 yılında Trabzon’da ilk röportaj yaptığımda, Trabzon’da bir film çekeceğim, önde bir hikaye olacak arkada bir belgesel olacak dedim. Sümela buna çok uydu. Sümela dünya çapında bilinen bir yerdi. Bizim film ile Türkiye’de bilmeyen kalmadı. Bu seri yerel bir hikayenin kahramanının uluslar araası bir kahramana nasıl dönüştüğünü gösteren bir hikaye oldu. Bunun devamında filmler çekildi. Ama çok da yerini tutmadı. Şimdi Sümela’nın şifresi Cinyur Temel 3’ü çektik. 24 Mart’da inşallah vizyonda olacağız. Kadromuzda işlerini iyi yapan insanlar var, ekibimiz çok iyi. 1 ayda çekimleri tamamladık. Ekim Kasım’da film çekmek Trabzon’da herkes cesaret edemez. Biz bunu yaptık. Çünkü şehri iyi biliyoruz. Zamanında söylemiştim ilk filmde Trabzon bir film platosuna dönüşecek. Hikaye plan ve mekan film için 3 ana faktör bunu tamamlayıcı unsurlarımız da isabetli olunca, ortaya güzel bir film çıktı’ ifadelerini kullandı.

FİLMDE UNUTULMAYANLAR

Filmde, önceki serilerin unutulmaz oyuncularından İsrafil’in unutulmadığını belirten Kılıç, ‘O bizim için önemli bir kişi. Allah rahmet eylesin. Biz onu unutmayız unutamayacağız. Filmimizde de İsrafilimizi yaşatıyoruz’ şeklinde konuştu. Filmde bir sahnenin Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda çekildiğini belirten Kılıç ‘Trabzon’un değerlerine sahip çıkmak benim için çok önemli. Biz ilk filmlerimizi çekerken Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu kullanmak istedik, ama bizden hiç ummadığımız paralar talep ettiler. Oysa bir bu şehrin tanıtımını yapmak istiyorduk. Sağ olsunlar bu filmde Avni Aker’de sahnemiz var. Ama aldığımız bilgilere inşallah doğru değildir, yıkılacağı yönünde. Umuyoruz Avni Aker’de son film olmaz bir başlangıç olur ve o tarih yaşatılır. Bir zamanların efsanelerin Türkiye’ye damgasını vuran şampiyonlukları dünya çapına taşıyan bu önemli yerin yaşatılması yönünde de mesajlarımız filmde olacak.’ Şeklinde konuştu. Filmde bölgeye gelen Arap turistlerin kazıklandığı yönündeki iddialara esprili bir yaklaşımla ele alındığını kaydeden Kılıç ‘Komedinin yanında sosyal mesajlarında verildiği bir film oldu’ dedi.