Gergin geçen ve yaşanan olaylar nedeniyle sık sık duran maçın ikinci yarısında yaşanan ve Fatih Terim, Ümit Davala, Hasan Şaş ve Orhan Ak'ın tribüne gönderilmesiyle sonuçlanan olayla ilgili Başakşehir cephesinden gündemi sarsacak bir açıklama geldi.
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında şampiyonluk düğümünün çözüldüğü maçta Galatasaray ile Medipol Başakşehir, Türk Telekom Stadı'nda karşılaştı.

İlk dakikalarından itibaren gergin geçen karşılaşmaya ise yaşanan olaylar damgasını vurdu..
Başakşehir'in 16. dakikada Bajic ile bulduğu gol sonrası korner bayrağının yakınında sevinen turuncu-lacivertli futbolculara yabancı madde atılmıştı..
Golün ardından Emre Belözoğlu'nun topu tribünlere atması nedeniyle saha içerisinde futbolcular arasında büyük bir gerilim yaşandı.
Saha içerisindeki gerilime yedek futbolcuların da dahil olmasıyla birlikte sahaya giren Çevik Kuvvet ekipleri olayları yatıştırmıştı..
İki takım oyuncuları arasındaki gerginlik ikinci yarıda da devam etti..
Maçın 78. dakikasında Belhanda ile Mahmut arasında yaşanan pozisyonun ardından Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Emre Belözoğlu, Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi..
Avcı ve Emre'nin yaptığı yoğun itirazlar sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de sahaya kadar girerek duruma tepki gösterdi..
Terim ile yardımcısı Ümit Davala ve Avcı'nın yardımcısı Orhan Ak tribüne gönderildi..
Hürriyet'in haberine göre Ak, yaşananlarla ilgili olarak, "Ben oyuncuyla konuşurken, Fatih Terim geldi bana tokat attı" dedi..