61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER -  Operasyonlar sırasında polis ve askerler evlerini kullandıkları vatandaşlara, ihtiyaçları oranında kullandıkları malzeme karşılığında teşekkür notu ve para bırakmasının ardından evlerini aileleri ile birlikte boşaltan çocukların da güvenlik güçlerine mektup bıraktığı ortaya çıktı. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre bölgede güvenlik gerekçesi ile evlerinden aileleri ile birlikte ayrılan çocukların bıraktığı mektuplarda ki sözleri ise güvenlik görevlilerini duygulandırdı. Bazı çocukların kendilerinin veya ailelerinin telefonlarını bıraktığı mektuplarda şu ifadelere yer verildi:
"Allahım sizlere güç versin. Emekleriniz boşa çıkmayacak. Ne demişler, beklenen günler gelecekse çekilen çile kutsaldır. Emeğinize sağlık"

Sur'da ki çocukların mektuplarının yanı sıra ülkenin dört bir yanından da yine polis ve askerlere çocuklar tarafından mektuplar yollanıyor. Bu mektuplar, güvenlik güçlerine moral kaynağı olurken çocuklar güvenlik güçlerini ve kendilerini ellerinden Türk bayrakları ile resmetmeleri dikkat çekti.
Yusuf isimli bir çocuğun gönderdiği mektupta ise şu ifadeler yer aldı:

"Asker amcalarım, benim adım Yusuf. Bu mektupu sizlere gönderiyorum. Birazdan okula gideceğim. Şuan bizim şehrimizde kar yağıyor ve çok sevinçliyiz. Umarım sizin çocuklarınızda sevinçlidir. Siz şuan da bizim vatanımızı koruyorsunuz. Biliyorum şuan da Sur'dasınız. Allah sizi çocuklarınıza kavuştursun. Sizi çok seviyorum, asker amcalarım"