AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’den beri “Ben yerine biz ilkesini” benimsediğini ifade eden Berk, “2019 yılında yönetim şekli olarak ilk defa ülkemiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile karşılaşacak.
Bu önemli süreçte biz Sürmene olarak el ele hep birlikte elimizden gelenin en iyisini kapı kapı dolaşarak yüreğimizi ortaya koyarak yapmak zorundayız. Ben varsa var yoksam yok mantığı AK Parti ailesine yakışmaz yakıştırılamaz bu yüzden kim seçilirse seçilsin; bizim başkanımızdır. Bizlerde onun emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

Berk, yazılı açıklamasına şu şekilde devam etti: “Eksiklerimizi söyleyeceğiz ama dışarıya karşı birbirimize hep gülümseyerek bakacağız sen ben yerine biz önceliğimiz olacak önümüzdeki süreçte kimsenin yana çekilme lüksü yoktur bu nedenle Bende bu hizmet yarışında diğer arkadaşlarım gibi aday adayı oldum.

Şuna eminim ki İl başkanlığımızda oluşturulan komisyon partimizin ilkelerine bağlı 15 Temmuz ruhunu içinde kalbinde yaşayan, liderine sonuna kadar bağlı bir başkan adayı belirleyecek ve Genel Merkeze sunacaktır.

Bizler Bir kişinin adamıyız.  O da liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah kime nasip eder bilmem ama bir aday çıkacak ve bu kim olursa olsun bizim başkanımız olacaktır. Bizler de emrinde olacağız”

Adaylık sürecinde kendisini destekleyen veya desteklemeyen herkese teşekkürlerini sunan Berk,  “Birlik olacağız birlikte Sürmene, birlikte Trabzon, birlikte Allah'ın izniyle güçlü Türkiye olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.