61SAAT HABER SERVİSİ - Ermiş’in, “Bizim 2010-2011 yıllarında Sürmene 1 derin deniz sondajı dediğimiz bir kuyu açılmıştı. Ancak yaklaşık 3 bin 500 metreye inildiğini o dönemin TPAO Genel Müdürü, çamur analizlerinden petrol emarelerine rastlandığı ifadeleri basında yer almıştı. Bu itibarla Fatih sondaj gemisi ya da Kanuni sondaj gemisinin ilerleyen yıllarda Doğu Karadeniz’e gelmesi Sürmene açıklarında sondajı daha derinlere indirilmesi sonucu tahminimiz petrolü de bulabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini değerlendiren Üstün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının, böyle bir düşüncesi varsa Sürmene’de petrol aranmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Üstün, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının düşüncesi önemli.  Yapılabilirse öyle ihtimal varsa yapılacaktır. Neden istemeyelim. Ülkenin enerjiye ihtiyacı var. Dolayasıyla nasıl Akdeniz’de, Karadeniz’de aranıyorsa bizim Sürmene açıklarında da aranmasının sakıncası yok.

Daha önceki senelerde Sürmene açıklarında arandığını biliyorduk. Bende gazeteden böyle bir şey okudum. Her halde bir bildiği var ki böyle bir ifade kullandı. Enerji Bakanlığının böyle bir düşüncesi varsa Sürmene açıklarında da arayacaktır” diye konuştu. 

DENİZ KUVVETLERİ’NİN SÜRMENE ÜSSÜNDE SON DURUM! 

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu tam donanımlı deniz üssünü Trabzon'un Sürmene ilçesinde kurma kararının sonrası bölgede yeni gelişme olup olmadığı sorulan Üstün, “Deniz üssü ile ilgili şu anda bir sıkıntı yok. Akdeniz’de bir hareketlenme var. Donanmanın büyük kısmı Akdeniz’de. Bizim deniz üssü alanında da zaman zaman bazı gemiler geliyor. ikmal yapıp tekrar Karadeniz’ açılıyor” dedi.
Deniz üssü için rıhtımda yerlerin yapıldığını kaydeden Üstün, karada ki yerlerin ise önümüzdeki dönemde yapılmasını beklediklerini açıkladı. Üstün, “Rıhtımda yerler yapıldı. Karadaki yerler için inşaat yapılmadı bekletiliyor. O da ilerleyen zamanlarda yapılacak söyleniyor. Şimdi ki sıkıntı Akdeniz’de bütün ağırlık oraya verilmiş” dedi. 

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI PANDEMİYE TAKILDI

Doğalgaz çalışmalarının da pandamı nedeniyle bu yıl durduğunu ve önümüzdeki yıl yeniden başlayacağını ifade eden Üstün, “Doğalgaz ile ilgili bu sene bir çalışma yok. Pandemiden dolayı yatırımları durdurdukları için öyle evinin önünden hat geçmişte, 3 - 5 metrelik bir mesafede var. Onların evine bağlanacak. O tür küçük çalışmalar yapıyorlar. Ama seneye Yeni ilave yapılacağı söyleniyor” diye konuştu.