Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2017 Meclis Toplantıları bugün başladı. Ocak ayının ilk meclis toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık etti.

SÜRMENE’DE YANAN ORMANLIK ALANIN DURUMU?

Başkan Gümrükçüoğlu, mecliste ilk olarak geçen ayın faaliyetlerini değerlendirirken bu sırada Sürmene İlçesi Çamburnu’nda meydana gelen yangına da değindi. Burada sarıçam ormanını yanması sonrasında bölge ile ilgili ortaya atılan “Alan turizm alanı yapılacak” iddialarına da cevap veren Gümrükçüoğlu, ““en küçük amaç değişikliği olmadan aynı güzelliği ile aynı orman alanının, ülkemizin güzelliği olarak yaşaması cihetine gidilecektir” dedi.

GÜMRÜKÇOĞLU, ARMADA’YA AYRICALIK TANIDI MI?

Trabzon’da yıkılan dünya ticaret merkezinin yerine yapılacak otel ve kongre merkezi ile ilgili olarak geçen ay Trabzon’a gelerek görüşülen Armana Grup’a, yabancı yatırım olması nedeniyle ayrıcalık yapıldığı iddialarına cevap veren Gümrükçüoğlu, “Trabzon dünya ticaret merkezi eski alan ve üzerinden dev bir kongre merkezi, 5 yıldızlı otel, fuar alanı, fuar merkezi müştemilatından oluşacak proje gerçekleştirildi. Tabi olarak bu işin yapım ruhsatını Yomra İlçe Belediyesi sürdürdü. Geçtiğimiz ay nihayete eren bu yatırımla birlikte bunun yükselmekte olduğunu göreceğiz. Bazı sorularla karşılaştım o dönemde. Buranın turistik yatırım olması münasebetiyle ayrıcalık tanındığın, yurtdışı yatırımı olması münasebetiyle emsallerde falan.. Öyle bir şey olmadı Plan notlarında neyse o tanındı. Bu konuda her hangi bir yanlış anlamaya meydan vermemek bakımından sizlerin huzurunda söylüyorum. Turistik bir yatırım, ekonominin canlanmasında katkıda bulunacak yatırım. Bu yatırım münasebetiyle Trabzon’un önemli bir kazanımı gerçekleşmiş olacaktır” dedi.