61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Sürmene İlçesinde Çamburnu’nda meydana gelen yangın ile ilgili Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde açıklamalarda bulundu. Üstün, sosyal medyada yapılan eleştirilere de sert cevap verdi. Üstün, “Bu aşamada gece sabaha kadar oraya gelmeyip, sosyal medya üzerinden cep telefonuna yorganın altında sarılıp mesaj atanlar var” dedi. 

Üstün, “Cumartesiyi pazara bağlayan gece Sürmene Çamburnu’nda orman yangını oluştu. Elbette bizim de içimiz yandı. Maalesef sosyal medya üzerinde çok çirkin ve haksız kirlilik kampanyası başlattı. Yangın belli bir noktadan çıktı. Kışın yangın olmaz diye bir şey söz konusu değil. Hepimiz biliyoruz ki bizim bu bölgede kıble rüzgar kışın esiyor. Hava son bir haftadır çok güzeldi. Maalesef o güzelliğin böyle bir sonucu oldu. Bir yerden çıkan yangın kıvılcımla çok geniş alanda yangın başladı. Kısa zamanda hem biz hem arkadaşlarımız, hem de sayın valimiz olay yerine intikal ettik. 

Yol güzergahında müdahale ediliyordu. Orman içlerine gidildikçe oralara ulaşmak mümkün değildi. Mevcut 15 civarında arazözle yangın söndürme çalışmaları devam ediyordu. Rüzgarın etkisi ile yangının önüne alınamadı. 08:30’da yangın söndürüldü. Bu aşamada gece sabaha kadar oraya gelmeyip, sosyal medya üzerinden cep telefonuna yorganın altında sarılıp mesaj atanlar var. Sayın valimiz sabah 08:307a kadar yangın sönene kadar bizle beraberdi. Ama bu vatandaş vali bıraktı gitti diye mesaj attı. Biz bu paylaşımlardan dolayı üzüntü duyuyoruz. Tekrar böyle birolay yaşanmamasını ümit ediyorum” diye konuştu.