Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Sürmene Çamburnu Mevkisinde 7 Ocak'ta çıkan örtü yangınında gövdelerinde kararmalar meydana gelen ağaçların canlılığını sürdürdüğünün tespit edildiği görüntüler paylaşıldı.

Trabzon'un Sürmene ilçesi, Çamburnu Mevkisinde 7 Ocak'ta çıkan örtü yangınının ardından bazı basın yayın organlarında "Örtü yangınının meydana geldiği alanda villa inşa edilmeye başlandı" iddiaları üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığınca haberler, mahkeme kararıyla tekzip edilmişti.

Ancak tekzibe rağmen, bazı basın yayın organlarında konuyla ilgili "asılsız haberlerin" yayınlarının devam etmesi üzerine Bakanlık, yangının ardından bir gün sonra çekilen, alandaki gövdesi kararmış ağaçlarda canlılığın sürdüğünün tespit edildiği görüntüleri paylaştı.

Drone ile çekilen görüntülerde, örtü yangınının çıktığı alan, ağaçların mevcut durumu ve günübirlik ahşap kır evlerine uzaklığına ilişkin bilgiler ve görüntüler yer alıyor.

Görüntülerde, 9 Eylül 2015 tarihinde onaylanan vaziyet planı doğrultusunda yapımına başlanan Çamburnu Tabiat Parkı sınırları içerisindeki kır evleri ile örtü yangınının meydana geldiği alanın birbirinden uzak olduğu görülüyor.

AA muhabirinin konuyla ilgili Bakanlık yetkilisinden aldığı değerlendirmede, "Mahkeme kararıyla yayınlanan tekziplere rağmen artık bayatlamış bu iddialar, tekrar tekrar dillendirilmekte, ısrarla ve inatla halkın gözünün içine baka baka yalan söylenmektedir. Gerçekleri yüce Türk milleti yakinen görüyor ve Bakanlığımızın ağaçlandırma çalışmalarını ve ormanları koruma konusundaki takdirlerini her defasında gösteriyor." ifadelerini kullandı.