TRABZON’UN Sürmene İlçesi Yukarı Çavuşlu Mahallesi’nde 4 Ocak 2016 tarihinde annesi Zehra Ragıpoğlu (75), kardeşleri Elmas Ragıpoğlu (50), Ahmet Rapıgoğlu  (45) ve yatalak olan Asuman Ragıpoğlu’nu (48) tüfekle öldürdükten sonra polise karakoluna giderek teslim olan Ali Ragıpoğlu (53), nasıl katil olduğunu anlattı.

SADECE ERKEK KARDEŞİNİ HATIRLIYOR
Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde yaşanan cinayetin sır perdesini aralandı.  Üç kardeşini ve annesini öldüren katili ifadesine ulaşıldı. İstanbul Güngören’de Kızılay’dan emekli olduktan sonra sık sık gezmeye geldiği baba ocağı Sürmene’ye dişlerini yaptırmak üzere döndüğünü belirten Ali Ragıpoğlu, olay günü sadece kardeşi Ahmet’e ateş ettiğini, diğer kardeşlerine ateş ettiğini hatırlamadığını söylediği öğrenildi. 

HASTENEDE TEDAVi GÖRÜYORMUŞ
İki yıldır Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirten Ali Ragıpoğlu, kardeşi Ahmet’in kendisine sık sık hakaret ettiğini söyledi. Kız kardeşinden aldığı 3 bin 500 Mark nedeniyle kardeşi Ahmet ile aralarının yıllar önce bozulduğunu belirten Ali Ragıpoğlu, “Ahmet, beraber kaldığı annemi ve kardeşlerimi bana karşı kışkırtıyordu. Beni evde istemediklerini söylüyorlardı. İstanbul’dan geldiğimde evde kalıyordum. Olaydan bir gün önce Asuman’ın, ‘Silahı ona doğrulttuğumda tir tir titreyecek’ şeklinde konuştuğunu duydum. TV’nin sesini açtım ve yattım” dedi.

ODAMIN ELEKTRİĞİNİ AYIRMAK İSTEDİM
Cinayet günü kardeşi Ahmet Ragıpoğlu’na kendisine ait olan odasının elektriğini ayırmak istediğini söylediğini anlatan Ali Ragıpoğlu, “Ahmet’e kaldığım odanın elektriğini ayırması için imza vermesini istedim. ‘Sana kimse imza vermez lan’ dedikten sonra bana yönelik hakaret ederek odadan çıktı. Bende hakaret etmemesi için uyarıda bulundum ve peşinden çıktım. Ahmet, tabanca diyerek Asuman’ın odasına girdi ve yatağa eğildiğini gördüm. Tabancayı alıp beni vuracağını düşündüm. Odaya döndü ruhsatlı tüfeğimi alarak tekrar Ahmet’in bulunduğu odaya girdim. Ahmet yastığına altına bir şey arıyordu. Sırtı bana dönüktü ve ateş etmeye başladım. Daha sonra kapıyı kapatarak evden çıktım” diye konuştu.

KATİL HEM ÜZGÜN HEM DE PİŞMAN OLMUŞ
Cinayetin ardından aradığı bir yakınını polis merkezinin önüne gelmesi istediğini belirten Ali Ragıpoğlu, yakının polis merkezsinin önüne gelmesinin ardından karakola girerek teslim olduğunu söylediği öğrenildi. Katilin üzgün ve pişman olduğu söylediği ortaya çıktı. (Günebakış - Enis Yıldırım)