Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programının 11’incisi, o dönem Sürmene Lisesi’nde görev yapan İngilizce öğretmenleri Özkan Kart, Ülfet Sönmez Kömürcü, Fatma Şimşek Konak ve 2006 yılı mezunlarının katılımıyla Trabzon Ortahisar ilçesi Konaklar Mahallesi’nde bulunan Kahve Değirmeni’nde gerçekleştirildi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZ OLDU”

İngilizce öğretmeni Özkan Kart, iftar yemeğinde bir konuşma yaparak yıllardır değişmeyen geleneksel iftar programının 11’incisini düzenlediklerinden dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Kart konuşmasında; “Sürmene Lisesi’nde çalışmanın ve böylesine güzel bir aileye sahip olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle meslektaş olup bir araya gelmek de bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Ailemize katılan yeni üyelerin her yıl artması da sevinç kaynağımız oluyor” diyerek katılanlara teşekkür etti. 

“KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Mezun öğrencilerin İngilizce öğretmenlerinden Ülfet Sönmez Kömürcü ise konuşmasında, “Öğretmenlik hayatımın ilk yıllarındaki öğrencilerimle bir araya gelmek ve geçmişi sürekli taze tutup, geleceğe de kocaman bir aile olarak yürümek tarif edilemez bir duygu” olduğunu söyledi. 

İftara katılan İngilizce öğretmeni Fatma Şimşek Konak da her yıl düzenlenen iftar programının aradaki bağları daha da güçlendirdiğini belirterek, “Aile olmak, aidiyet duymak çok güzel bir şey. 11 yıldır bu geleneği sürdürebilmek oldukça anlamlı. Böylesine güzel bir ailede yer aldığımız için mutluyuz” dedi.

İftar programı karşılıklı sohbetlerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.