Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"7 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 23.30 civarında Sürmene İlçesi Çamburnu Mevkii'nde orman yangını çıkmıştır. Başta Trabzon Orman Bolge Müdürlüğü ve Sürmene Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlann yoğun (üzverili) çalışmaları sonucu yangın sabah 08.00 civannda kontrol altına alınmıştır.

Yangın sonucu yaklaşık 25 hektar orman alanı zarar gormüştür. Ancak yangının örtu yangını şeklinde gerçekleşmesinden dolayı sahadaki ağaçların tamamına yakımı yaşamlarına devam edebilecektir.

Ayrıca yangrn sahasının gerekli teknik müdahalelerle eski haline dönmesi de mümkündür. Yapılan arazi incelemeleri sonucunda yangının tabiat parkı sınırları dışında gerçekleştiği tespit edilmiştir. Yangının çıkış nedeni hakkında öngörüler bulunmasına karşın henüz kesin bir sonuca ulaşılamamıştır.

Yangına maruz alan tabiat parkı değil, devlet ormant statüsündedir. Herhangi bir yapılanma mevzuat açısından mümkün değildir.

Bu nedenle özellikle sosyal ağlarda alanın gelecekteki kullanımı üzerine yapılan tüm iddialar gerçek dışıdır. Sadece Çamburnu değil tüm yangın gormüş orman alanlarının derhal aağaçlandırılması veya rehabilite edilmesi Anayasa'mızda ve 6831 sayılı Orman Kanunu'nda açıkça belirtilmektedir. Bu noktadan sonra alanın durumu, gelecekteki kullanımı ve bölgede yasanan gelişmeler TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu'muzca da yakından takip edilecektir. Trabzon olarak temennimiz odur ki; ilimiz coğrafyasında yaşadığımız birçok olayda şehrimiz ve hemşehrilerimlz sürekli olarak bilgisizce ve saygısızca eleştirilmekte ve küçük düşürülmeye çalışılmaktadır. Bizler kendimizi ifade edecek ve savunacak kadar bilgiye, birikime ve tecrübeye sahibiz. Gerek ulusal medyada ve gerekse sosyal medyada savunmasız kalacak şekilde sürekli suçlamaların ve tacizlerin karşısında bırakılmaktayız. Ümit ediyoruz ki Sürmene orman yangını olayında da tıpkı daha önceleri yaşadığımız olaylarda olduğu gibi Trabzon suçlandığı ve eleştirildiği gibi degil yaşadığı gerçeklerin varlığı ile temizliğini, samimiyetini ve ve güçlülüğünü gösterecektir. Bölgemizdeki bu tür nitelikli alanların korunmasız, geleceğe aktarılması ve bu husuların kararlılıkla takibi hepimizin gorevi olacaktır.

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, üyeleri ile birlikte kentin sakini degil, sahibi olma iddiasını kararılıkla sürdürecektir. Saygılarımızla"

TMMOB TRABZON İL KOORDINASYON KURULU

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Subesi

TMMOB Orman Mühendisleri Odas Doğu Karadeniz Şubesi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odas Trabzon Subesi

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Jeofizik Mühendizleri Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Subesi

TMMOB Şehir Plancılar Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Subesi

TMMOB lç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Trabzon ll Temsilciliği

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilciliği

TMMOB Meteoroloji Mühendizleri Odası Trabzon İl Temsilciliği

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilciliği