61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından geçen ay oy çokluğu ile reddedilen Sürmene’de ki 8 adet SY taksi plaka ihalesi, bu ay belediye meclisine yeniden geldi.
Ancak bu kez Büyükşehir Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından ihalenin yapılmasını Büyükşehir Belediye Meclisi oy birliği ile kabul etti.Oylamaya, geçen ay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın yönettiği Belediye Meclisinde sert bir şekilde muhalefet eden Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Sürmene Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali’nin katılmaması dikkat çekti.
Her iki isim de meclisin yoklamasına katılırken, daha sonra ise meclisten ayrıldığı görüldü.  
İhale ile ilgili bugün 61saat’in sorularını yanıtlayan Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.
ihalenin yeniden belediye meclisi gündemine gelmesi ile ilgili ‘Baskı var’ diyen Küçükali, ilçede kendisinin konuştuğu hiç kimsenin bu ihalenin yapılmasını istemediğini söyledi.
Küçükali, meclis toplantısına katılmamasını, “Saat 04:00’da randevum vardı orada olmam gerekiyordu onun için çıktım” dedi.

SÜRMENE İSTEMİYOR...
“Baskı”nın kimden olabileceği sorusuna ise Küçükali, “Bilmiyorum. Baskı mıdır onu da bilmiyorum. Ama sizde gördünüz şahit oldunuz. “Ret” dediklerine şimdi “Evet” dediler. Hayırlı olsun, diyecek bir şey yok. Sürmene İstemiyor mu? İstemiyor. Benim konuştuğum kişiler istemiyor. Taksicilerle konuştum, istemiyorlar. Belediye Başkanımız da istemiyordu. Belediye Meclis Üyeleri de vardı onlara sordum onlarda istemiyor. Hayırlı olsun, yapacak bir şey yok” dedi.

Geçen ay “Bir tane ağabey var? Kim bu ağabey?” sorusunu  sorduğu hatırlatılan Küçükali, ismi öğrenip öğrenemediğine ise, “Yazılı olarak istedim. Yazı gelmedi bana. Bakacağım ona, merak ediyorum kimdir diye?” diye konuştu...  

DÜN ‘HAYIR’ DİYENLER, BUGÜN ‘EVET’ DİYOR
Küçükali, “Buranın işleyişini bilmiyorum ama TBB’de böyle bir şey olsa kadük olurdu. 1 yıl daha gelemezdi. Burada geliyor... Geldi, ama adamlar ‘Hayır”’ dediklerine neden bugün “Evet” dediklerini onlara sorun. Dün hayır diyenler bugün niye evet dediler onlara sormak lazım. Mecliste değildim, olsam yine neyi savunuyorsak, doğruyu savunuyorum. Sürmeneliyim, benden iyi orayı bilemezlerki.. Geçen ay orada konuşmak yaptık. Bende konuştum, Sürmene Belediye Başkanımızda konuştu. Bizim görüşlerimiz yönünde oy verdiler. Dün Bende yoktum, Belediye Başkanımızda yoktu. Benim işim vardı, inanın öyle.. Başka maksat aramayın. İşim vardı diye gittim. Böyle bir şey yoktu zaten. Gündem dışı geldi. Gündemde olsaydı beklerdim ama randevum vardı saat 04:00’de..” diye konuştu.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?
Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşüp görüşmedikleri sorusuna ise Küçükali, “Biz o zaman komisyonda görüştükten sonra, ret oyu verdikten sonra görüştük. Reddettik dedim. O “ihtiyaçtı lazımdı” dedi. Şimdi daha bir şey görüşmedim” dedi.

KİMİN TALEP GETİRDİĞİNİ SORDU
İhalesi yapılacak 8 taksinin ilçeye faydası olup olmayacağı sorusuna ise Küçükali, “Bence zararı var, faydası yok. Şöyle zararı var. Orada ki taksicilere zararı olacak.  Köprübaşı Durağı denen bir yer var, orada 36 tane taksi var. İş yapamıyorlar. Tekrar 8 tane vermenin bir anlamı yok. 104 taneydi 96 tanesi verilmişti. 8 tanesi talep olmadığı için kalmıştı. Şimdi, “İhtiyaç var, bana talep geldi” deniyor. Bende sordum kim talep götürdü, onun için henüz bir cevap alamadık. Hatta yazılı veririz dediler. Ama yazı henüz gelmedi, bende merak ediyorum kim istedi? Belediye Başkanı istemiyor, Meclis Üyeleri istemiyor, Taksiciler istemiyor kim istiyor inan bende merak ediyorum. Bana henüz yazı gelmedi. Bakarız isme, aslını öğrenince söyleriz” dedi.