ÖZEL HABER- Türkiye gündemini sarsan HAS - AK PARTİ birleşme söylentileri Trabzon'da da yankı bulmaya devam ediyor.  "Halkın Sesi Partisi’ni oluşturan koşullar hala duruyor. İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oluyor da AKP’ye geçiyor? Sayın genel başkanımızın iktidar partisine niçin gittiğini anlamış değiliz" diyen HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'dan sonra Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu da Numan Kurtulmuş'u hedef aldı, "Kapımız herkese açık, arkadaşlarımız isterse il başkanlığı koltuğumu, makamımı da onlara vermeye hazırım" mesajı verdi. 


GİTMEYİN DİYE YALVARDIM


"Sürüden ayrılanı kurt kapar" diyen Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu, "Ben Trabzon'da HAS Parti'ye giden arkadaşlarımıza çok yalvardım. Gitmeyin 'taş duvardaki yerinden çıkarsa; tekrar yerine oturmaz.' dedim. Rahmetli Erbekan Hocamın tecrübesiyle söylüyorum  ki; Bu işin aslı biziz. Herkesin dönüp dolaşacağı yer bizim yerimiz. Yalvardığım halde beni dinlemediler. Başaramadım" dedi.


MAKAM HIRSI VAR


Numan Kurtulmuş'u 'iktidar yanlısı' ve 'makam hırsı' olmakla suçlayan Çizmecioğlu, "Kurtulmuş iktidar yanlısı olma yolunda adım attı. İnsanlar siyaset yaparken ilkeli olmalıdır. İlkelerinden ödün vermemelidirler. Saadet Partisi'nden ayrılırken de arkadaşlarımız, "'Firavunlaşmayacağız' dediler. Şimdi ne değişti? Makam hırsı işte bu noktalara kadar sürükleyebiliyor herkesi.. Numan bey Saadet Partisi'nden özgür siyaset ypamak için ayrıldı. Şimdi ne değişti? Şimdi önünde makama ulaşmak var. O yol var. Numan bey makam olan en büyük imtihandan geçememiştir. " şeklinde konuştu.


4 DEFA PARTİMİZ KAPATILDI AMA BİZ BURDAYIZ


HAS Parti kurulduğu dönemde Saadet Partisi'nin Trabzon'da büyük zarar gördüğünü de hatırlatan Çizmecioğlu, "Bugüne kadar Milli Görüş çizgisinden asla vazgeçmedik. HAS Parti kurulurken de bize çok zarar verdi. Birden Trabzon'da Saadet Partisi'nin mevzilerinde boşalma oldu. İl ve Merkez ilçe Başkanı ayrıldı gitti.  Fakat biz asla vazgeçmedik. Erbekan hocamızla da 'tek' başınasın dediler dalga geçtiler ama o vazgeçmedi. Milli Görüş'ün tarihte 4 partisi kapandı. Bunlar

Nizam, Selamet, Refah ve Fazilet Partileridir. Fakat yine biz burdayız, bu davayı sonuna kadar savunup mücadele etmeye devame deceğiz" dedi.


GİTTİ ONLARA KALKAN OLDU


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Çizmecioğlu, HAS Parti'nin Başbakan Erdoğan'ın oyununa geldiğini ileri sürdü ve şunları söyledi: "Bundan 2-3 ay önce Amerika'da, Türk Dış İşleri Bakanı'mıza parmakla işaret yapan Obaman'ın ayağına koşarak giden bir Türk Dış İşleri Bakanımız var. İnsanların şahsiyeti olur yada birinin önüne koyduğu siyasetle hareket edersin. Başbakan Libya'ya giderken 'Nato'nun burada ne işi var' diyordu ama kendi savaş uçaklarıyla onlara kalkan olamaya gitti" dedi.


O HER DÖNEM AYNI KONUŞUR


HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'nun eleştirilerini de yorumlayan Çizmecioğlu, "Sayın Bekaroğlu o dönemde ayrılırken aynı eleştiriler yapıyordu. Hep aynı konuşuyor ama yaptıkları bellidir.. Ben pek o eleştirilerine artık dikkate almıyorum" dedi.


DİMDİK AYAKTAYIZ


Saddet Partisi'nin şu anda dimdik ayakta olduğunu da belirten Çizmecioğlu, "Geçtiğimiz gün Sultan Murat Yaylası'nda 200 kişiyle Divan kurulu toplantısı yaptık. SP dimdik ayaktadır. Herkese de kapımız açıktır" diyerek mesaj verdi.

KAYNAK: 61saat