Yaklaşık 8 ay kadar önce yakalandığı kansere yenik düşerek dün akşam Sütpınar Mahallesi'ndeki evinde vefat eden emekli Öğretmen Ali Öztürk'ün cenazesi bugün öğle namazından sonra kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verildi. Ali Öztürk'ün cenazesini Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir kıldırdı.

Samsun İl Müftüsü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün kayınpederi, İstanbul Lastik-İş Şube Başkanı Ali Öztürk'ün amcası ve Samsun`da Diyanet Eğt. Merkezi Şb. Md.lüğü yapan Ali Öztürk'ün dayısı olan emekli Öğretmen Ali Öztürk'ün cenazesine; ailesi, yakınları, öğrencileri, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, Şalpazarı Belediye Başkan Vekili Mustafa Özendi, Diyanet İşleri Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, Diyanet İşleri Din Eğitimi eski Daire Başkanı Şükrü Öztürk, Şalpazarı Müftüsü Yılmaz Çelik, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Av. Nevzat Çabuk, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay, MHP Şalpazarı İlçe Başkan Vekili Naci Özkan, Geyikli Belediyesi eski Başkanları Ahmet Yüksel Gülay ve Muzaffer Türkmen, çok sayıda çevre ilçe müftüsü, Trabzon Şalpazarılılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman ve Şalpazarıspor Kulübü Başkanı Ahmet Karaçoban'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

1965 yılında Akçaabat'ta öğretmenliğe başlayan Ali Öztürk sırasıyla; Bingöl'ün Kiğı İlçesi ve Of İlçesi'nde görev yaptıktan sonra doğduğu Sütpınar Köyü İlkokulu'na tayin oldu. 1983 yılında "Yılın Öğretmeni " oldu. 1992 yılında emekliye ayrılan Ali Öztürk, Sütpınar Kooperatifi'nin gelişmesinde önemli rol oynamıştı. Sütpınar'da inşa edilen Cami'nin temelini 500 TL ödeyerek atan Ali Öztürk, Trabzon Ayasofya'da Sütpınar Süt Ürünlerinin satıldığı bir işyeri de açmıştı. Bir süre ticaretle de uğraşan Ali Öztürk, işyerini başkasına devrettikten sonra Sütpınar'a yerleşmişti.