2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan Suudi Arabistan'ın muhalif gazetecilerinden Cemal Kaşıkçı ile ilgili Riyad yönetiminden yeni bir açıklama geldi. Riyad yönetimi, dün Trump'ın "Eğer öldürüldüğü tespit edilirse sert cezası olacaktır" sözlerine, "Ekonomik yaptırımlara aynı şekilde yanıt veririz" şeklinde bir açıklama ile cevap verdi.

"MİSLİYLE YANIT VERİLECEKTİR"

Reuters'ın son dakika haberi şeklinde geçtiği gelişmede, bazı yetkililer durum değerlendirmesi yaptı. Riyad yönetimine yakın kaynaklar Suudi resmi ajansı SPA'ya yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'ın herhangi bir yaptırıma misliyle yanıt vereceğini söylemek istiyoruz. Suudi Arabistan ekonomisi küresel ekonomi için hayati ve etkileyici bir konuma sahip. Suudi Arabistan bütün tehditleri reddediyor ve ekonomik yaptırım, siyasi baskı veya tekrar tekrar temelsiz suçlamalara boyun eğmeyeceğini açıklıyor" ifadesini kullandı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump'ın bugün CBS televizyon kanalındaki 60 minutes isimli TV programına verdiği demecin tamamı yayınlanacak. Türkiye saati ile gece 03:00 sularında yayınlanacak röportajın kısa bir kısmı dün ortaya çıkmış ve Trump'ın, "Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürüldüğü doğrulanırsa Suudilere ağır bir ceza vereceğiz" dediği bölüm yayınlanmıştı.