Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga beraberindeki Trabzon’da yatırım yapmak isteyen Suudi Arabistan’lı işadamları ile birlikte Vali Abdil Celil Öz’ ü ziyaret etti.

 Trabzon’un  son yıllarda turizm konusunda atılım yapan bir şehir olduğunu ifade eden Vali Öz “Cidde fuarındaki Trabzon standını gezip buraya gelen Suudi İşadamlarımıza teşekkür ediyorum. Trabzon 2014 yılı itibariyle 3 milyon ziyaretçi hedefine ulaştı. Bunların yaklaşık 1 milyona yakını yabancı ziyaretçi, bunun 280-300 bini ise Arap ülkelerinden gelen  ziyaretçilerimizdir. Çoğunlukla Suudi Arabistan ,Birleşik Arap Emirlikleri ağırlıklı olmakla birlikte son yıllarda Kuveyt ve Katar ‘dan da şehrimize ilgi var.

 Bu kadar yoğun bir talep karşısında altyapı konusunda bazı eksikliklerimiz var. Özellikle konaklama alanında yaz aylarında yetersizlik sözkonusu. Dolayısıyla iş çevrelerinin  yatırımlarını konaklama sektörüne kaydırdılar. Özellikle kış turizmi ve yaz turizmi yapılabilecek alanlarımız mevcuttur. Bunun yanında  sonbahar ve  ilkbahar aylarında yazın yoğunluğuna girmeden daha elit ziyaretçilere yönelik  turlar bu süreçte faydalı olabilir. İleriki tarihlerde kış turizmi yatırımları  gerçekleştirildiği zaman kış turizmi içinde önemli bir potansiyel olduğunu ifade etmek isterim.

 Bunun yanında Trabzon’ da uzun vadeli yatırım düşünen özellikle Arap dünyasından gelen misafirlerimiz gayrimenkul  alma konusunda da ciddi talepleri var. Önümüzdeki süreçte bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Ancak bunu hem yerli yatırımcılarımız hem de dışarıdan gelecek yatırımcılarla desteklemek gerekir. Suudi Arabistan’dan İşadamları veya seyahat acentaları aracılığıyla benzer programlar yapılırsa Ticaret ve Sanayi Odamız ve derneklerimizle işbirliği içinde otaklaşa yürütebiliriz “ dedi

 Cidde Fuarından Trabzon satandına ilginin yoğun olduğunu belirten  Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga “ Fuarda  daha çok nihai tüketicilere ve seyahat acentelerine ulaştık. Fuara ilgi yoğundu. Bireysel müşterilerin yoğun olduğu bir fuardı. Ayrıca acentelerle de görüştük. Buradaki iş adamlarını şehrimize davet ettik. Özellikle gelen Suudi misafirlerin kış mevsimine yayılması için buraya çekmek istiyoruz .Trabzon hakkında Arap ülkelerinde çok olumlu şeyler söyleniyor. İş adamlarını buraya getirmeyi planlıyoruz” dedi.