Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Havalimanı Taksi Kooperatif Başkanı Bülent Şen, fazla ücret alındığı yöndeki söylemlere katılmadıklarını belirterek konunun kendileriyle hiçbir alakasının bulunmadığını iddia etti. 


Şen, fazla ücret konusunun özellikle korsan sürücülerden kaynaklandığını bu yöndeki denetimlerin artırılmasından yana olduklarını belirterek taksi ücretlerinin taksimetre ile belirlendiğini söyledi. Şen, “Bu konunun ticari taksilerle hiçbir alakası yok. Korsan taksi diye tabir ettiğimiz bu sürücüler, özel araçlarıyla yanlarına Suriyeli rehber alarak havalimanı, oteller, şehir merkezindeki turistlerle iletişime geçerek hizmet veriyorlar. Turistler Trabzon’da bindikleri her aracı taksi zannediyorlar. Hiç taksi ile alakası olmayan araçlar söz konusu turistlerden çok yüksek fiyat aldıktan sonra aynı turist bu kez ticari taksiye bindiğinde aynı mesafede kendisinden alınan ücreti görünce şaşkınlık yaşıyor" dedi. 


"Taksici arkadaşımız aracına binildiği zaman taksimetresini açıyor" diyen Şen "Müşteriden aldığı para belli, önce verdiği para belli. Turist ilk bindiği aracı taksi olarak değerlendirdiği için yanlış anlaşılmalar oluyor. Sonuç olarak taksi, taksimetresini çalıştırıyor, turistten hiçbir şekilde fazla fiyat almıyor. Havalimanı çıkışında tarifemiz de var. Turist zaten bunu görüyor. Nereye gidecekse fiyatını söylüyoruz. Taksimetremiz tarifedeki fiyatın üzerinde yazar. Bunlara özel indirim de yapmışız. Çalışma şeklimiz bu. Başkalarının aldığı yüksek ücret taksi olarak yansıtılıyor. Yetkililerden ricamız bunun turistlere anlatılması. Sarı renkli tabelalı, taksimetreli araçların dışında yolculuk yapanlar eğer kendilerinden fazla para alınıyorsa alacakları fatura yada aracın plakasını alarak şikayet etsinler. Her seferinde bu iş taksicilere mal edilmesin. Bizimle alakası olmayan olaylar bize mal ediliyor. Biz de mağdur oluyoruz" ifadelerini kullandı. 


Kendilerine şuana kadar bir şikayet gelmediğini kaydeden Şen "Böyle bir şikayet geldiği zaman biz onu sonuna kadar araştırırız gereğini de yaparız. O işi yapan zaten burada çalışamaz. Bu konuda çok hassasız. Turistlerin en çok gittiği yer Uzungöl. Normalde taksimetre 300 TL yazıyor biz 250 TL'ye gidiyoruz. Beklemeye ücret almıyoruz. Örneğin 3 saat bekledik mi gidiş dönüş 350-400 TL arası alıyoruz. Bu tamamen turistle anlaşmaya bağlı. Gidiş rakamını aldıktan sonra 1-2 saat fedakarlık yapıyoruz. Bekletirse dönüş ücretinin de yarısını alarak o şekilde telafi etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, geçtiğimiz günlerde Trabzon Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Büyükelçesiyle bir araya geldiklerinde Trabzon'da taksicilerin fazla para aldığından şikayet ettiğini dile getirerek, “Suudi Arabistan Büyükelçisi ile bir programda birlikteydik. Tanıştıktan sonra Trabzonlu olduğumu söyledim. Bana 'Trabzon’dan şikayetçiyim' dedi. Ben de kendisine 'Şikayetin nedir?' dedim. Bana 'Bazı taksiciler fazla para alıyor, bazı esnaf farklı muamelede bulunuyor' ifadelerini kullandı. Ben de kendisine bundan 'ben de şikayetçiyim, sadece sen şikayetçi değilsin” ifadelerini kullanmıştı.