61SAAT HABER MERKEZİ

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling ve Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha ile Trabzon’u buluşturdu. Malkoç, Zorlu Grand Otel’de bir sohbet toplantısında Trabzon’un önde gelen isimleri ve gazeteciler de katıldı.

Gündüz Trabzon'a gelen iki büyükleçiye, Trabzon’un tarihi ve turistlik bölgelerini de gezdiren Malkoç, KYK’nın ‘Kış Hukuk Kampı’ etkinliğinde öğrencilere “Antidemokratik Süreçlerde Hukukçuların Refleksi” konulu bir konuşma yaptı.

Buluşmada konuşan Danimarka büyükelçisi Svend Olling konuşmasını başında Trabzon’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu 61 rakamının önemini bildiğini kendi telefon numarasının da 61 ile bittiğini belirterek “benim kalbim 61 atıyor” dedi.

NOVAK İLE RADARIMIZA GİRDİNİZ

Trabzon’un Türkiye’de çok önemli bir şehir olduğunu Trabzonspor markası ile bunu Türkiye’ye gösterdiğini belirten Svend Olling “Trabzonspor büyük bir takım ve geçtiğimiz günlerde Danimarka’nın en büyük takımından Novak’ı kadrosuna katarak bizim radarımıza girdi. Trabzonspor artık takibimizde.” dedi. 

AYASOFYA’DA VİKİNG ÇİZGİLERİ VAR

Svend Olling konuşmasında Trabzon’da Ayasofya’nın güzelliğinden bahsederek “eskiden kilise olan şimdi camiye çevrilen Trabzon’daki Ayasofya’yı gezdim. Ayasofya duvarlarında Viking’leri bugüne taşıyacak çizgiler gördüm. Trabzon çok tarihi bir şehir. Turizm ve eğitim alanlarında işbirliği yapabileceğimiz bir şehir özellikle bugün Belediye başkanımıza da söyledim Bölgesel ısınmada önemli bir başarı sağlayan Danimarka Trabzon’la bu konuda işbirliği yapabilir” ifadelerini kullandı.

SYBİHA: TRABZON MUHTEŞEM ŞEHİR

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha ise Trabzon’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek Ombudsman Şeref Malkoç’a teşekkür etti. Trabzon insanının çok zeki çok çalışkan ve mizah kültürünün çok yüksek olduğunu kaydeden, Andrii Sybiha “popüler olmanın nasıl birşey olduğunu Şeref Malkoç bey ile gezerken anladım. Sayesinde bugün Trabzon’da gördüğümüz itibar bizi şaşırttı. Kendisi çok önemli bir değer hem Trabzon ve Türkiye’nin buraya davet etmesi çok özel bir jest bundan sonra bu muhteşem şehrin bizdeki yeri daha farklı olacak. Bugün gezerken insanlarla olan ilişki ve diyalogları gözlemlerken Trabzonluların neden bürokraside yüksek makamlarda yer aldıklarını bir kez daha anladım. Trabzon ile ortak yönleriniz var. Tarihi yönlerimiz var. Hamsi bizde de hamsi sizde de hamsi, Trabzon’da doğan Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Ukraynalı çok benzer özelliklerimiz var bu nedenle ülkemiz de özellikle Trabzon şehri arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeliyiz. Ticaret hacmini arttırmalıyız. 2017’de ticaret hacmimizin yüzde 20 artması bizi sevindirdi. Daha yukarılara çıkaracağız. Trabzon programı ilişkilerimizi daha sıklaştırıcağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Kültür Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TTB Başkanı Eyyüp Ergan ve TGC Başkanı Yusuf Turgut’ta Trabzon’un önemi ile ilgili misafirlere bilgi verdi. Ombudsman Şeref Malkoç’da davetlerini kırmayarak Trabzon’a gelen büyükelçilere teşekkür etti.

MALKOÇ “PERÇİLENEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Malkoç, Trabzon’da onları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu kaydederek “gerek ülkemiz gerek şehrimiz için önemli bir organizasyona KYK’nın kış hukuk kampı etkinliğine icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgiler öğrencilerimiz için çok kıymetli sürekli değişen ve gelişen Türkiye’mizde eğitim öğretine verdiğimiz önemi bu organizasyonlarla perçinliyoruz. Sizlerinde katılması bizi ziyadesi ile memnun etmiştir.” dedi.