Ziyarette Trabzon basının son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Orhan adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SAĞLAM DOSTLARIMLA İSTİŞARELER YAPTIM

Tüm adaylarla istişareler halinde olduğunu ifade eden Orhan, “Bu yola çıkarken, ihtiyaç duyulduğunda hemen çağrılan ve fakat her daim ikinci plana itilmiş TRT Trabzon Müdürlüğünden Cemiyetimize üye olan 50 arkadaşımla istişareler yaptım. Ayrıca, mesleğe 30 yılını vermiş bir kardeşiniz olarak, hiçbir menfaat gütmeden edindiğimiz sağlam dostlarımızla da her zaman istişareler içindeyim. Buna, şu anda aday olan arkadaşlarımız da dahildir”

‘TEK ADAM DEĞİL, BİZ MANTIĞIYLA GELİYORUM’

Cemiyette tek adam zihniyetinin kaldırılacağını ifade den Orhan, “Seçim çalışmalarımın başında her zaman söylediğim gibi ‘cemiyeti birlikte yönetelim’ anlamında her meslektaşımız karar sürecine dahil olacak. “Cemiyeti “tek adam” zihniyetiyle değil, yönetim kuruluyla ve hatta meslektaşlarımızın yol gösteren uyarılarıyla, yeniden Trabzon’un en etkin sivil toplum kuruluşu (STK) yapmak için geliyorum. Sizden biri, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini yönetmeye ama sizinle birlikte yönetmeye talip oldu. Hiç kimseye kırgınlık, kızgınlık, küsmek yok. Herkesin fikrine, desteğine ihtiyacımız var. Daha neler demişiz Artık buralara sığmaz olduk cemiyetimize yeni ve daha geniş bir alan bulmak gerek. Bu konuda çaba sarf etmek, masrafsız bir yeni yer bulmak için geliyorum. Kısaca dostlar, dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Görüyorsunuz ki, şimdi söylenenleri aylar öncesinden söylemişiz. Yapabilecek miyiz? Eğer gücümüzü birleştirir, “ben” değil “biz” mantığıyla hareket edersek başarmamamız için hiçbir sebep yok”