19 Eylül tarihinde 21’i bayan, 39’u erkek olmak üzere toplam 60 hacı adayı, hac farizasını yerine getirmek için yola çıktı. Hacı adayları, kutsal topraklarda 45 günlük hac ibadetinin ardından yurda geri döndü. 12 yaşındaki İlker Yasin Argan da hac ibadetini gerçekleştiren en küçük hacı oldu. Anne ve babasının isteği üzerine hacca gitmeye karar veren ve hacca gitmekten dolayı memnuniyetini dile getiren İlker Yasin Argan, hac ibadetlerinin çok iyi geçtiğini söyledi.

Mekke ve Medine’de yaşadıklarını anlatan İlker Argan, “Kabe’de 50’ye yakın tavaf yaptım, Arafat’ta vakfeye durdum, yoruldum ve yere oturarak dinlendim. Medine’de Peygamberimizin mezarını gördüm. Oraya gittikten yaklaşık 15 gün sonra Ünye’yi çok özledim. Kabe’nin içerisi çok güzel ama dışarısı çok pisti. Bu nedenle otelin dışına çok çıkmadım ama her akşam Araplarla futbol maçı yaptık. Ünyesporlu olarak yaptığımız maçlarda sürekli yendik. Orada şeytan taşlarken, Ünyespor’daki şeytanları da taşladım. Ünyespor’un şampiyon olması ve üst liglere çıkabilmesi için dua ettim. Tüm ümmeti Müslümanlara dua ettim” dedi.

Okulu olduğu için sıkıntı çektiğini de dile getiren Argan, “Kabe’yi görmek çok güzel. Eğer okul olmazsa yine giderim. Orada benim yaşıtlarım da vardı. Mesele yaşıtlarımdan biraz Arapça öğrendim. Kendimi ifade edecek kadar ve anlaşabileceğim kadar İngilizcemde olduğu için sıkıntı yaşamadım. Orada Arap askerleriyle de samimiyetim vardı” diye konuştu.

İlker Yasin Argan’ın babası Yaşar Argan da, “İlker, sempatik ve zeki bir çocuk. Bu yüzden çok çabuk uyum sağladı. Gördüğü kişilerle iletişime girip espriler yapıyordu. Onlar da İlker’le hatıra fotoğrafı çektiriyorlar, ceplerine harçlık koyuyorlardı. Yani insanlar çocukları da Kabe’de ve tavafta gördükleri zaman çok mutlu oluyor. Biz 50 küsur yaşımızda Kabe’ye gittik, keşke daha erken gitseydik diyoruz. İlker’i 12 yaşında götürdük ki, keşke ben daha önce gitseydim demesin, ona göre kendisine bir hayat çizsin diye düşündük. İnşallah faydalı olacak. İlker orada çok iyi arkadaşlıklar ve dostluklar kurdu. Onlarla beraber orada bulunan Türk okullarına ziyarette bulundu. Yani doyasıya bir hac ibadeti yaptı” şeklinde konuştu.

Baba Yaşar Argan, “İlker, Ünyespor forması ile 2 gün şeytan taşladı. Biz bilmiyorduk İlker’in Ünyespor forması getirdiğini. Şeytan taşlamaya gideceğimiz sıra ‘Baba ben Ünyespor forması giyeceğim’ dedi. Nedenini sorduğumda ise ‘Ünyespor’u seviyorum, buraya gelmişken Ünyespor’un içindeki şeytanları da taşlayayım’ dedi. Biz de izin verdik. İnsanlar İlker’i bu şekilde görünce orada olan diğer Türkler hep Ünye’nin nerede olduğunu sordu. Böylelikle Ünye’nin tanıtımına da vesile olmuş oldu” dedi.