4736 sayılı yasanın 1’inci fıkrası kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan toplu taşıma araçlarından ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanabilecek durumda olan vatandaşların, istenilen belgelerle 1 Mart 2016 tarihine kadar, Büyükşehir Belediyesi TAKKART servisinemüracaat ederek TAKKART almaları gerekmektedir. TAKKART’ı olmayan vatandaşların, yukarıda yazılı bulunan tarihten sonra, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan toplu taşıma araçlarından ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanmaları mümkün olmayacaktır.

KİMLER ÜCRETSİZ TAŞIMACILIK
HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?
65 yaşını dolduran vatandaşlar (gün ve ayına bakılmadan), 1,2,3,4, ve 5’inci sınıf öğrencileri, şehit eşi, şehit anne ve babası, 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan şehit çocukları, gazi ve eşi, gazi anne ve babası, 25 yaşını doldurmamış evli ve olmayan gazi çocukları, engelli ve engellinin varsa refakatçısı, devlet sporcusu unvanına sahip kişiler, devlet bursu alan yabancı uyruklu öğrenciler, emniyet hizmetleri sınıfı personelleri, postacı ve dağıtıcılar, orman muhafaza memurları, gümrük muhafaza memurları, TÜİK personeli, belediye zabıta memurları ile Başbakanlık sarı basın kartı sahipleri 4736 sayılı yasa kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilmektedir.

KİMLER İNDİRİMLİ TAŞIMACILIK
HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?
4736 sayılı yasa kapsamında ayrıca 60-65 yaş arası vatandaşlar, ilköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, lise ve üniversite öğrencileri ile Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda görev yapan 657’e tabii olarak çalışmakta olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan toplu taşıma araçlarından indirimli olarak yararlanabilmektedir. 

Yukarıdaki durumlara uygun olanların, Varlıbaş AVM yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi TAKKART servisine gerekli belgeleri ile müracaat ederek TAKKART almaları gerekmektedir. Aksi takdirde 1 Mart 2016 tarihinden sonra Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanılamayacaktır.