TRABZON ile Rize arasında daha önce durdurulan otobüs seferleri yeniden başlıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Rize Belediyesi karşılıklı olarak 1’er otobüs koyarak ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencilerin sorununu ortadan kaldıracak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili talimatı verdiğini ve seferlerin 5-10 gün içinde başlayacağını bildirdi.
Rize ve Trabzon arası toplu taşımacılık yapan belediye otobüs seferleri D4 Yetki Belgeleri bulunmadığı gerekçesiyle dün (11 Mart) itibariyle karşılıklı olarak durdurulmuştu.
Rize-Trabzon arasında yapılan ve Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu karar dolayısıyla sonlandırılan otobüs seferleri Rize Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıklı olarak yeniden başlatılıyor.

Rize Belediyesi tarafından yapılan açıklamada,“04.05.2016 tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte resmi plakalı taşıtlar için D4 yetki belgesi düzenlemesinin önü açılmış, bu düzeleme doğrultusunda her iki belediye başkanlığı ve her iki ilin mülki irade amirliğince verilecek olurların ardından karşılıklı otobüs seferlerinin yapılmasına bir engel kalmamıştır.” denildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ekiplerimi gönderdim. Biz de otobüs onlar da bir otobüs koyacak ve karşılıklı olarak çalışacağız. Öğrencilerimiz daha ağırlıklı olması hasabiyle vatandaşlarımızın da taşınması cihetinde gayret göstermiş olacağız. En kısa zamanda başlamaları için gerekli talimatı verdim. Allah nasip ederse 5-10 günde bu işi bitirirler ve seferler başlar” dedi.