61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon valiliğinin en uzun süre özel kalem müdürlüğünü yapan Hasan Kamber tarafından 11 Nisan tarihinde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne tescillenmesi üzerine başvuruda bulunulan Trabzon Katlı Otopark yapım inşaatının karşısında bulunan bina Anıtlar kurulu tarafından karar verilmeden yıkıldı. 

Binanın yıkılması tepkilere neden olurken yıkım ile ilgili konuşan Ortahisar Meclis Üyesi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu "Öyle oldu böyle oldu vekillik sırasına giren AK partili dostlar bir tarih daha gözleriniz önünde tokatlandı. Anıtlar kurulu o kadar güzel uyuyorsunuzki uyandırmaya kıyamıyorlar sizleri. Bu şehir size hakkını helal etmiyor haberiniz olsun…” ifadelerini kullandı.

Binanın yıkılmasına Trabzonlu vatandaşlar ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepkide bulundular.

Vatandaşların tepkileri ise şöyle; "Başkaları böyle binaları restore eder yerli turizme kazandırır. Biz yok ediyoruz. Bu şehrin tarihi kimliğini yok ediyorlar. Nedir bu kin bu nefret ne alıp veremediğiniz var bu şehirden.” "Tarihi ve geçmişi yok etmek onları hedefi bağları koparmak."